Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi kafedrasi

 

Kafedra tarixi va faoliyati

 

“Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi” kafedrasi o’zining ta’lim va fan sohasidagi faoliyatini dunyodagi yetakchi oliy ta’lim muassasalari va ilmiy guruhlari tomonidan foydalanib kelinayotgan samarador usullar asosida olib boradi. Bu esa o’z navbatida, dunyoning yetakchi oliy ta’lim muassasalari (OTM), ilmiy tadqiqot institutlari (ITI) va ishlab chiqarish korporasiyalari bilan uzviy munosabatda bo’lishini ta’minlaydi. Kafedrada bakalavr, magistratura, tayanch doktorantura (PhD) va doktorantura (DSc) bosqichlarida kadrlar tayyorlanadi.

Innovatsion ta’lim va fan texnologiyalari qo’llanilib va doimiy ravishda yangilanib, shuning bilan birgalikda kafedrada mavjud ilmiy yo’nalishlar muntazam rivojlantirilib kelinmoqda. Ishlab chiqarish va tegishli sanoat korxonalari bilan doimiy hamkorlik yuqori ilmiy salohiyatga ega bo’lgan yosh kadrlarni yetishtirishda muhim omillardan biri hisoblanib, hozirgi kunda kafedra Respublikamizdagi barcha hududlardagi zamonaviy korxonalar bilan bir qatorda xorijiy OTMlar bilan ham aloqalarni yo’lga qo’ygan.

KADRLAR TAYYORLASH

Hozirgi kunda “oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi” kafedrasida bakalavr va magistrantlar mutaxassis sifatida tayyorlanib kelinmoqda:

1-60720100-Oziq-ovqat texnologiyasi (yogʼ-moy mahsulotlari boʼyicha)

2-60720100-Oziq-ovqat texnologiyasi (don va don mahsulotlari boʼyicha)

3-60720100-Oziq-ovqat texnologiyasi (non, makaron va qandolat mahsulotlari boʼyicha)

4-60720200-Yogʼlar, efir moylari va parfyumeriya-kosmetika mahsulotlari texnologiyasi.

5- 70720101-Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi (don mahsulotlari)

6-70720101-Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi (yog'-moy mahsulotlari)

Ushbu bakalavr yo’nalishi va magistratura mutaxassisligi zamon bilan hamnafas, ilg’or rivojlanayotgan yo’nalishlardan biri bo’lib, bu sohani tamomlagan kadrlar O’simlik moylarini ishalab chiqarish, yog’larni qayta ishalsh , don va don mahsulotlarini  ilmlari kabi zarur bilim va ko’nikmalarga ega bo’ladilar hamda sanoatning  oziq-ovqat, ilmiy muamolarni xal qilishdagi ko’nikmalar va shu kabi ko’plab boshqa sektorlarida o’z faoliyatlarini davom ettira oladilar.

Bizning talabalarimiz ishlab chiqarish jarayonlarida mavjud jarayonlarni o'rganish uchun eng zamonaviy sharoitlarga ega ta’lim va fan uyg’unlashgan laboratoriya xonalarida mashg’ulotlar olib boradilar. Tegishli mutaxassislik fanlaridan a’lo baholarga o’qiydigan haqiqiy iqtidorli va bilimli talabalar muntazam ravishda rag’batlantirilib boriladi.

Talabalar haftasiga 30 soatlik auditoriya mashg’ulotlariga ega bo’lib, baholash har semestrning oxirida amalga oshiriladi. O’qitish ma’ruza, amaliyot, laboratoriya va mustaqil ta’lim shaklida olib boriladi. Talabalarga har bir bosqich uchun ajratilgan fanlar mavjud bo’lib, ular quyidagicha taqsimlanadi:

 

60720100-Oziq-ovqat texnologiyasi (yogʼ-moy mahsulotlari boʼyicha) bakalavr ta’lim yo’nalishi uchun o'qitiladigan fanlar ro'yxati

1-bosqich

2-bosqich

3-bosqich

4-bosqich

Matematika,

Fizika,

Jizmoniy tarbiya

Ixtisoslikka kirish

Biologiya

O’zbek tili(rus)

Axborat texnologiya

Organik Kimyo 1,

Umumiy va organic kimyo

Chizma geometriya, Muhandislik  grafig  Xorijiy til,

O’zbekiston yangi  tarixi;

Fizik kimyo,

Mexanika,

Metrologiya,

Xorijiy til,

Falsafa;

Biokimyo

O’zbek tili soxada qo’llanishi

Organik Kimyo 2,

Oziq-ovqat kimyosi va taxlili

Inson xavfsizligi va toksikologiya

Mikrobiologiya

Gigiena va sanitariya

Oziq-ovqat texnologiyasi asoslari,

Oziq-ovqat texnologiyasi va xavfsizligi asoslari,

Oʼsimlik moylari ishlab chiqarish texnologiyasi,

Yogʼ va moylarni tadqiq qilish usullari va ekspertizasi,

Yogʼlarni qayta ishlash texnologiyasi,

Texnik mexanik

Asosiy jarayon qurilmalari

Ovqatlanish fizilogiyasi

Oziq-ovqat mahsulotlarning tadqit qilish usullari

Oziq-ovqat sifatini baxolash

Soha korxonalarini loyihalash asoslari,

Yogʼlarni qayta ishlash texnologiyasi,

Yogʼ-moy mahsulotlarini saqlash va qadoqlash texnologiyasi,

Yogʼ va moylarni tadqiq qilish usullari va ekspertizasi,

Efir moylari va parfyumeriya mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi,

Yogʼ va moylarni tadqiq qilish usullari va ekspertizasi,

Bitiruv malakaviy ishi himoyasi ;

             

 

60720200-Yogʼlar, efir moylari va parfyumeriya-kosmetika mahsulotlari texnologiyasi.  bakalavr ta’lim yo’nalishi uchun o'qitiladigan fanlar ro'yxati

1-bosqich

2-bosqich

3-bosqich

4-bosqich

Matematika,

Fizika,

Jizmoniy tarbiya

Ixtisoslikka kirish

Biologiya

O’zbek tili(rus)

Axborat texnologiya

Organik Kimyo 1,

Umumiy va organic kimyo

Chizma geometriya, Muhandislik  grafig  Xorijiy til,

O’zbekiston yangi  tarixi;

Fizik kimyo,

Mexanika,

Metrologiya,

Xorijiy til,

Falsafa;

Biokimyo

O’zbek tili soxada qo’llanishi

Organik Kimyo 2,

Oziq-ovqat kimyosi va taxlili

Inson xavfsizligi va toksikologiya

Mikrobiologiya

Gigiena va sanitariya

Oʼsimlik hom ashyolarini qayta ishlash texnologiyasi asoslari,

Efir moylari ishlab chiqarish texnologiyasi,

Parfyumeriya-kosmetika mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi,

Efir moylari va parfyumeriya-kosmetika mahsulotlari ekspertizasi

Nozik organik sintez kimyosi va texnologiyasi

Oziq-ovqat texnologiyasi asoslari,

Parfyumeriya-kosmetika mahsulotlari ishlab chiqarish xom ashyosi

Texnik mexanik

Asosiy jarayon qurilmalari

Ovqatlanish fizilogiyasi

Oziq-ovqat mahsulotlarning tadqit qilish usullari

 

 

 

Efir moylari ishlab chiqarish texnologiyasi,

Parfyumeriya-kosmetika mahsulotlari saqlash va qadoqlash texnologiyasi

 

Parfyumeriya-kosmetika mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi,

 

 

 

 

 

 

 

 

60720100-Oziq-ovqat texnologiyasi (don va don mahsulotlari boʼyicha)  bakalavr ta’lim yo’nalishi uchun o'qitiladigan fanlar ro'yxati

1-bosqich

2-bosqich

3-bosqich

4-bosqich

Matematika,

Fizika,

Jizmoniy tarbiya

Ixtisoslikka kirish

Biologiya

O’zbek tili(rus)

Axborat texnologiya

Organik Kimyo 1,

Umumiy va organic kimyo

Chizma geometriya, Muhandislik  grafig  Xorijiy til,

O’zbekiston yangi  tarixi;

Fizik kimyo,

Mexanika,

Metrologiya,

Xorijiy til,

Falsafa;

Biokimyo

O’zbek tili soxada qo’llanishi

Organik Kimyo 2,

Oziq-ovqat kimyosi va taxlili

Inson xavfsizligi va toksikologiya

Mikrobiologiya

Gigiena va sanitariya

Un va yorma ishlab chiqarishning zamonaviy texnologiya,

Omixta yem ishlab chiqarish texnologiyasi,

Don va don mahsulotlarini saqlash texnologiyasi,

Texnik mexanik

Asosiy jarayon qurilmalari

Ovqatlanish fizilogiyasi

Oziq-ovqat mahsulotlarning tadqit qilish usullari

Oziq-ovqat texnologiyasi asoslari,

 

 

Soha korxonalarini loyihalash asoslari,

Omixta yem ishlab chiqarish texnologiyasi,

Don va don mahsulotlari ekspertizasi,

Don va don mahsulotlarini saqlash texnologiyasi,

Non, makaron va qandolat mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi,

Omixta yem ishlab chiqarish texnologiyasi(K/L)

 

Oziq-ovqat texnologiyasi (non, makaron va qandolat mahsulotlari boʼyicha)  bakalavr ta’lim yo’nalishi uchun o'qitiladigan fanlar ro'yxati

1-bosqich

2-bosqich

3-bosqich

4-bosqich

Matematika,

Fizika,

Jizmoniy tarbiya

Ixtisoslikka kirish

Biologiya

O’zbek tili(rus)

Axborat texnologiya

Organik Kimyo 1,

Umumiy va organic kimyo

Chizma geometriya, Muhandislik  grafig  Xorijiy til,

O’zbekiston yangi  tarixi;

Fizik kimyo,

Mexanika,

Metrologiya,

Xorijiy til,

Falsafa;

Biokimyo

O’zbek tili soxada qo’llanishi

Organik Kimyo 2,

Oziq-ovqat kimyosi va taxlili

Inson xavfsizligi va toksikologiya

Mikrobiologiya

Gigiena va sanitariya

Non mahsulotlari texnologiyasi,

Non biokimyosi,

Makaron mahsulotlari texnologiyasi,

Non mahsulotlari texnologiyasi(K/L)

Texnik mexanik

Asosiy jarayon qurilmalari

Ovqatlanish fizilogiyasi

Oziq-ovqat mahsulotlarning tadqit qilish usullari

Oziq-ovqat texnologiyasi asoslari,

Qandolat mahsulotlari texnologiyasi,

Non biokimyosi,

Non, makaron va qandolat mahsulotlarini texno-kimyoviy nazorati,

Makaron mahsulotlari texnologiyasi,

Soha korxonalarini loyihalash asoslari,

Bitiruv malakaviy ishi himoyasi ;

 

 

 

70720101-Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi (don mahsulotlari)  magistratura mutaxassisligi uchun o'qitiladigan fanlar ro'yxati

1-bosqich

2-bosqich

Non biokimyosi,

Un-yorma texnologiyasining ilmiy asoslari,

Donni qayta ishlash korxona jixozlari,

Elevator, un-yorma va omixta yem sanoatida standart asos,

Urugʼlik donlarga ishlov berish,

Donni saqlash va qayta ishlash korxonalarida qayd va hisobot,

Un-yorma texnologiyasining ilmiy asoslari(K/L)

Elevator, un-yorma va omixta yem sanoatida standart asoslari,

Elevator-ombor sanoati va donni quritish,

 

70720101-Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi (yog'-moymahsulotlari)  magistratura mutaxassisligi uchun o'qitiladigan fanlar ro'yxati

1-bosqich

2-bosqich

O’simlik moylari ishlab chikarishning maxsus boblari

Yogʼlarni rafinatsiyalash va katalitik modifikatsiyalash

Yogʼ va moylar kimyosi

Yogʼ-moy mahsulotlari ishlab chiqarishda ilmiy tadqiqot asoslari,

Qattiq yogʼlar va yuvuvchi vositalar ishlab chiqarish texnologiyasi

Yogʼ-moy mahsulotlari ekspertizasi

Qattiq yogʼlar va yuvuvchi vositalar ishlab chiqarish texnologiyasi

Yogʼ-moy korxonalarini loyixalash asoslari

 

ILMIY YO’NALISHLAR

Kafedra professor-oʼqituvchilari malakali muhandis-texnologlar tayyorlash bilan bir qatorda keng koʼlamli ilmiy tadqiqot ishlarini olib bormoqdalar.

 

Yogʼ-moy texnologiyasi yoʼnalishi:

Paxta, soya va raps moylarini gidrogenlash, paxta chigitini qayta ishlash jarayonida gossipolni zararsizlantirish, paxta moyini tozalash texnologiyalarini takomillashtirish boʼyicha bajarilgan ilmiy tadqiqot ishlari natijalari Toshkent yogʼ-moy kombinatida va Qarshi, Koson moy-ekstraktsiya zavodlarida sanoatga tadbiq etilgan.

Kafedraning asosiy ilmiy yoʼnalishlari:

1.        Oʼzbekiston Respublikasi xududidagi oʼsimliklar urugʼlaridan moy ishlab chiqarish va qayta ishlash jarayonlarini tadqiqoti.

2.        Oʼsimlik moylarini tozalash va gidrogenlash jarayonlarini tadqiqoti.

3.        Paxta chigitini kompleks kayta ishlash va chikindilardan samarali foydalanishning ilmiy asoslarini takomillashtirish.

4.        Noanʼanaviy moyli urugʼlarni samarali va toʼliq qayta ishlash texnologiyalarini takomillashtirish

 

Don va don mahsulotlari texnologiyasi yoʼnalishi

“Don va don mahsulotlari texnologiyasi” yoʼnalishi ilmiy potentsiali quyidagi mavzular boʼyicha ilmiy tadqiqot ishlarini olib boradi:

1.        Noanʼanaviy xom ashyolar asosida omixta yem mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasini takomillashtirish

2.        Maxalliy donlarni va donni qayta ishlash korxona jixozlar parametrlarini texnologik jarayonga taʼsirini tadqiq qilish

3.        Funktsional moʼljallangan non-bulka mahsulotlarini ishlab chiqarish texnologiyasini yaratish

4.        Maxalliy bugʼdoy donlariga gidrotermik ishlov berish texnologiyasini takomillashtirish

5.        Maxalliy bugʼdoy donlaridan navli un olishda texnologik jarayonni takomillashtirish

 

Ushbu ilmiy tadkikot ishlarni bajarishda kafedra xodimlari, doktorantlar, magistratura va bakalavr talabalari jalb qilingan.

 

 

O'QUV VA ILMIY LABORATORIYA QURILMALARI

 

Oziq-ovqat texnologiyasi” o’quv laboratoriyasi 2016 yilda tashkil etilgan bo’lib, laboratoriya xonalari to’liq ta’mirdan chiqarilgan. 2016 va 2017 yillarda laboratoriya mebellari bilan jixozlangan. Laboratoriya jixozlari va uskunalari 2019-2020 yillarda 3 bosqichda keltirilgan va ishga tushirilgan. Bugungi kunda laboratoriyada 50 dan ortiq uskuna va jihozlar mavjud bo’lib, shundan 41 nomdagi uskunalar “Xalqaro rivojlantirish Assotsiatsiyasi ishtirokida oliy ta’lim muassasalarining moddiy-texnik bazasini mustahkamlash” loyihasi doirasida harid qilingan.

Magnitli Aralashtirgich va sheyker

Magnitli aralashtirgich – turli xil suyuqlik yoki eritmalarni magnit maydon ta’siri ostida aralashtirish bilan bir vaqtda, ushbu mahsulotni qizdirib beradi

Sheyker– turli xil suyuqlik yoki eritmalarni tebrantirish (vibratsiya) yordamida aralashtirish uchun xizmat qiladi.

Akvadistillyator – laboratoriya analizlarini olib borish uchun ishlatiladigan asosiy hom ashyo, ya’ni distillangan suv olish uchun xizmat qiladi

Quritish shkafi – laboratoriya sharoitida mahsulotlarni quritish hamda uning tarkibidagi yengil uchuvchan moddalar, jumladan namlik (suv) miqdorini aniqlashda qo’llaniladi.

Mufel pechi – mahsulotlar tarkibidagi kul miqdori (ya’ni mineral moddalarni) aniqlash uchun ularni yuqori haroratda qizdirish uchun xizmat qiladi.

Namlik analizatori – ushbu uskuna, mahsulot tarkibidagi namlik (suv) miqdorini qisqa vaqt ichida aniqlash uchun xizmat qiladi.

Rotorli bug’latgich – ikki va undan ortiq bo’lgan aralash suyuqliklarni bug’latish (haydash) usuli orqali ajratish uchun qo’llaniladi.

Elaklash uskunasi – mahsulotlarni gabarit o’lchami (katta-kichikligiga ko’ra) bir biridan eleklash usuli orqali ajratishda qo’llaniladi

Laboratoriya tegirmoni – turli xil sochiluvchan mahsulotlar (urug’lar)ni maydalash uchun xizmat qiladi

Suv hammomi – laboratoriya analizlari yoki aniq bir haroratda boruvchi (100ºC haroratdan past) jarayonlarni amalga oshirishda kerakli muhitni yaratish uchun qo’llaniladi.

Avtomatik titrator – laboratoriya sharoitida titrlash jarayonini avtomatik ravishda amalga oshirish qurilmasi.

Avtomatik refraktometr – suyuqlik yoki qattiq jismlarning nur sindirish ko’rsatkichi (yorug’lik nurini mahsulotdan o’tish vaqtida sinish darajasi)ni avtomatik ravishda aniqlash uskunasi

pH metr – suyuqlikning qaysi muhitga tegishligi va uning pH darajasini (ishqoriy, kislotali yoki neytral) aniqlash uchun qo’llaniladi.

Rotatsionli viskozimetr – suyuqlik molekulalarining bir biri bilan ishqalanish koeffitsienti yoki qovushqoqligini aniqlash uskunasi.

Laboratoriya reaktori – laboratoriya sharoitida turli bosim yoki vakuum ostida amalga oshiriladigan kimyoviy reaksiyalar (jarayonlar)ni bajarish uchun qo’llaniladigan qurilma.

Gomogenizator – ikki va undan ortiq fazadan (mahsulotdan) tashkil topgan aralashmani bir xil jinsga (gomogen) o’tkazish uchun qo’llaniladigan aralashtirgich.

Yopiq tigelda chaqnash haroratini avtomatik aniqlash uskunasi – turli moddalarni (neft va moylar uchun) yopiq idishda qizdirish orqali ularning chaqnash (qanday haroratda yonuvchan bug’ hosil qilish qobilyati) haroratini avtomatik o’lchash uskunasi

Kalorimetr – fizik, kimyoviy yoki biologik jarayon vaqtida mahsulot chiqarayotgan yoki yutayotgan issiqlik miqdorini aniqlash uchun qo’llaniladi.

Infra-qizil (ИК) Fure spektrometri – mahsus spektral diapazondagi nurlarning yutish va o’tkazish darajasiga qarab mahsulot tarkibidagi kimyoviy elementlarning miqdorini aniqlash uchun qo’llaniladi.

Atom-absorbsiya spektrometri – mahsus spektral nurlarni yutish darajasiga (absorbsiya) qarab mahsulot tarkibidagi kimyoviy elementlarning miqdorini aniqlash uchun qo’llaniladi.

Gaz xromatografi – mahsulot tarkibidagi organik va noorganik moddalarning miqdorini aniqlash uchun gaz yordamida ajratish uchun qo’llaniladi.

Yuqori unumdorlikdagi suyuqlik xromatografi – mahsulot tarkibidagi organik va noorganik moddalarning miqdorini aniqlash uchun suyuqlik yordamida ajratish uchun qo’llaniladi. yo’lga qo’ygan.

 

 

 

 

Ishlab chiqarish korxonalari bilan

Xalqaro OTM va ITI lar bilan

  • “Tоshkent yog’-moy kobinati” AJ
  • “Yangi yo’l yog’ moy” AJ
  • “Uchqorg'on yog'” AJ
  • "Koson yog'-ekstraksiya" MCHJ
  • "Qarshi yog'-ekstraksiya" MCHJ
  • “Guliston yog'-ekstrakt” MCHJ
  •   MCHJ“O’zdonmahsulot” AJ
  • «Katta qorg’on yog’-moy» MCHJ
  • «Uzyog’moysanoati» uyushmasi
  • Galla-Alteg OAJ
  • “Toshkentdonmaxsulotlari“AJ
  • “Alpomish” AJ
  • “Surxondaryodon maxsulotlari” AJ
  • “Toshkent non” IChU ga qarashli non ishlab chiqarish korxonalariga
  • “Crafers” korxonasi
  • Belarus davlat oziq-ovqat va kimyoviy texnologiyalari universiteti
  • Qozogʼiston oziq-ovqat va qayta ishlash sanoati ilmiy-tekshirish institute
  • Qozogʼiston texnologiya va biznes universiteti
  • Latviya tabiiy fanlar universiteti
  • Debretsen universiteti
  • Kaunas texnologiya universiteti
  • Kopengagen universiteti

 

O’QUV-USLUBIY FAOLIYAT

Kafedra tomonidan bakalavriat ta’lim yo’nalishlari uchun quyidagi fanlardan o’quv mashg’ulotlari tashkil etilgan:

  1. Oziq-ovqat texnologiyasi asoslari,
  2. Oziq-ovqat texnologiyasi va xavfsizligi asoslari,
  3. Oʼsimlik moylari ishlab chiqarish texnologiyasi,
  4. Yogʼ va moylarni tadqiq qilish usullari va ekspertizasi,
  5. Yogʼlarni qayta ishlash texnologiyasi,
  6. Soha korxonalarini loyihalash asoslari,
  7. Yogʼlarni qayta ishlash texnologiyasi,
  8. Yogʼ-moy mahsulotlarini saqlash va qadoqlash texnologiyasi,
  9. Yogʼ va moylarni tadqiq qilish usullari va ekspertizasi,
  10. Efir moylari va parfyumeriya mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi,
  11. Yogʼ va moylarni tadqiq qilish usullari va ekspertizasi,
  12. Oʼsimlik hom ashyolarini qayta ishlash texnologiyasi asoslari,
  13. Efir moylari ishlab chiqarish texnologiyasi,
  14. Parfyumeriya-kosmetika mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi,
  15. Efir moylari va parfyumeriya-kosmetika mahsulotlari ekspertizasi
  16. Nozik organik sintez kimyosi va texnologiyasi
  17. Un va yorma ishlab chiqarishning zamonaviy texnologiya,
  18. Omixta yem ishlab chiqarish texnologiyasi,
  19. Don va don mahsulotlarini saqlash texnologiyasi,
  20. Soha korxonalarini loyihalash asoslari,
  21. Omixta yem ishlab chiqarish texnologiyasi,
  22. Don va don mahsulotlari ekspertizasi,
  23. Don va don mahsulotlarini saqlash texnologiyasi,
  24. Non, makaron va qandolat mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi,
  25. Non mahsulotlari texnologiyasi,
  26. Non biokimyosi,
  27. Makaron mahsulotlari texnologiyasi,
  28. Qandolat mahsulotlari texnologiyasi,
  29. Non biokimyosi,
  30. Non, makaron va qandolat mahsulotlarini texno-kimyoviy nazorati,
  31. Makaron mahsulotlari texnologiyasi,

 

 

Magistratura mutaxassisliklari uchun olib boriladigan dars mashg’ulotlari:

O’simlik moylari ishlab chikarishning maxsus boblari

Yogʼlarni rafinatsiyalash va katalitik modifikatsiyalash

Yogʼ va moylar kimyosi

Yogʼ-moy mahsulotlari ishlab chiqarishda ilmiy tadqiqot asoslari,

Qattiq yogʼlar va yuvuvchi vositalar ishlab chiqarish texnologiyasi

Yogʼ-moy mahsulotlari ekspertizasi

Qattiq yogʼlar va yuvuvchi vositalar ishlab chiqarish texnologiyasi

Yogʼ-moy korxonalarini loyixalash asoslari

Non biokimyosi,

Un-yorma texnologiyasining ilmiy asoslari,

Donni qayta ishlash korxona jixozlari,

Elevator, un-yorma va omixta yem sanoatida standart asos,

Urugʼlik donlarga ishlov berish,

Donni saqlash va qayta ishlash korxonalarida qayd va hisobot,

Elevator, un-yorma va omixta yem sanoatida standart asoslari,

Elevator-ombor sanoati va donni quritish,

*- mutaxassislik talabalari uchun mo’ljallangan fanlar

 

KAFEDRADA FAOLIYAT OLIB BORAYOTGAN PROFESSOR-O’QITUVCHILAR TARKIBI:

  1. Professor-o’qituvchining  Kafedra mudiri  t.f.n., dotsent

    Ro‘ziboev Akbarali Tursunboevich

    DSC_5625

    Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: Katalizatorni samarali detoksikatsiyalash bilan usimlik moylarini gidrogenlash jaraenini takomilashtirish

    Ilmiy nashrlari *: 2 ta monografiya 3 ta darslik, 2-o’quv qo’llanma  40 ta ilmiy maqolalar

    Qabul kunlari *: Har kuni 1400-1600

    Elektron manzil *: Akbar216@mail.ru

    ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili

    0000-0002-5369-7345

    Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari

     

    Ilxomjonov Po‘lat Ilxomjonovich

    „Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi dotsenti, t.f.n., dotsent

    DSC_5764

    Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: Amino yog‘ kislota asosida aminaefer atitelon olish sintezi.

    Ilmiy nashrlari *: 15 ta uslubiy ko‘rsatma, 2 ta darslik, 150 ta ortiq ilmiy maqolalar

    Qabul kunlari *:  dushanba ,chorshanba, juma 1400-1600

    Elektron manzil *: -

    ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili

    0000-0002-3432-245X

    Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari

     

    Абдурахимов Ахрор Анварович

    Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi t.f.d.  dotsenti

    DSC_7247 3x4

    Ilmiytadqiqot yonalishi *: Paxta moyi missellasini rafinatsiyalash jarayonini elektrofizik jadallashtirishning ilmiy-texnikaviy asoslarini takomillashtirish

    Ilmiy nashrlari *: 6 ta uslubiy korsatma, 50 ta ilmiy maqolalar

    Qabul kunlari *:   Shanba

    Elektron manzil *: Axror_86_249@mail.ru

    ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili

    Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari

     

    Akramova Ra’no Ramziddinovna

    „Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi dotsent

    DSC_5743

    Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *:Maxsar kunjarisini ekstraksiyalash va olinadigan moyini rafinatsiyalash texnologiyalarini modernizatsiya qilish

    Ilmiy nashrlari *: 5 ta uslubiy ko‘rsatma, 40 ta ilmiy maqolalar, 1 monografiya

    Qabul kunlari *:   xar kun 1400-1600

    Elektron manzil *: Rano-akr-1976@mail.ru

    ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili

    0000-0002-1417-2044

    Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari

     

    Hasanov Abbos Hasanovich

    „Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi PhD, dotsent

    Ilmiytadqiqot yonalishi *:Paxta moyini va biologik faol peptidlarni olishda fermentlarni qo‘llash texnologiyasini ishlab chiqish.

    Ilmiy nashrlari *: 2 ta uslubiy korsatma, 45 ta ilmiy maqolalar,

    Qabul kunlari *:   xar kun 1400-1600

    Elektron manzil *: Abbos.x@mail.ru

    ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili

    0000-0001-6461-152X

    Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari

     

    Fayzullayev Asliddin Zuvaydulloyevich

    Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi assistent

    Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: Маҳаллий хомашёлар асосида биологик фаол қўшимчалар билан бойитилган спред маҳсулотлари олиш технологиясини такомиллаштириш

     Ilmiy nashrlari *: 2 ta uslubiy ko‘rsatma, 35 ta ilmiy maqolalar, 1 ta monografiya

    Qabul kunlari *:   xar kun 1400-1600

    Elektron manzil *: vip.asliddin@mail.ru

    ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili

    0000-0001-9905-3214

    Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari

     

    Xodjayev Sarvar Faxriddinovich

    Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi PhD kat.o’q

    112

     

    Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: Mahalliy noan’anaviy o’simlik moylaridan foydalanib quyma dietik margarin mahsulotlarini ishlab chiqarish texnologiyasini takomillashtirish.

     Ilmiy nashrlari *: 2 ta uslubiy ko‘rsatma, 43 ta ilmiy maqolalar, 3 ta monografiya

    Qabul kunlari *:   xar kun 1400-1600

    Elektron manzil *: dakn3s_93@mail.ru

    ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili

    Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari

     

     

    Raximov Dilshod Pulatovich

    Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi PhD, v.b.dots.

    Ilmiytadqiqot yonalishi *: Oʼsimlik moylarini modifikatsiyalash jarayoni asosida margarin sanoatida yogʼlarni ishlab chiqarish texnologiyasi takomillashtirish

    Ilmiy nashrlari *: 22 ta ilmiy maqolalar, 1 ta monografiya

    Qabul kunlari *:   xar kun 1400-1600

    Elektron manzil *: Rahimov1984@list.ru

    ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili

    0000-0001-7442-3645

    Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari

     

    Salijonova Shaxnozaxon DilmurodovnaOziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi PhD , kat.o'q

    Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: Yangi turdagi margarin maxsulotlarini olish texnologiyasini takomillashtirish

     Ilmiy nashrlari *: 22 ta ilmiy maqolalar, 1 ta monografiya

    Qabul kunlari *:   dushanbadan jumagacha 1400-1600

    Elektron manzil *: avliyoxonova@bk.ru

    ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili

    Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari

     

    Ashurmatova Gulchexra  Isamidinovna

    Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi katta o’qituvchi

    1333

    Ilmiytadqiqot yonalishi *:maxalliy olcha tanagi moyini  косmrtikada takomillashtirish

     Ilmiy nashrlari *: 10 ilmiy maqolalar

    Qabul kunlari *:   dushanba, chorshanba, juma 1400-1600

    Elektron manzil *: muslimgul@mail.ru

    ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili

    Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari

     

    Ayxodjaeva Nodira Karimullaevna

    Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasikafedrasi dotsenti, t.f.n., dotsent

    Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: Aromatik uglevodorodlar asosida yangi sirt-aktiv moddalar olish texnologiyasi

     Ilmiy nashrlari *: 35 ta uslubiy ko‘rsatma, 100 ta ilmiy maqolalar,

    Qabul kunlari *:   Dushanba, chorshanba va juma1400-1600

    Elektron manzil *: -

    ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili

    0000-0002-2231-1876

    Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari

     

     

     

     

    Agzamov Xurshid  Kazimovich

    Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasikafedrasi dotsenti, t.f.n., dotsent

    Ilmiytadqiqot yonalishi *: Исследование разработка эффективного способа грануляции хлопкового шрота

     Ilmiy nashrlari *: , 25 та ilmiy maqolalar

    Qabul kunlari *:   seshanba 1400-1600

    Elektron manzil *: -

    ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili

    Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari

     

     

     

    Djaxangirova Gulnoza Zinatullayevna

    Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasikafedrasi PhD  dotsent

    Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: Don mаhsulotlаri ishlаb chiqаrish jаrаyonlаridа mevа vа sаbzаvot kukunlаri qoʼllаsh texnologiyasini tаkomillаshtirish

     Ilmiy nashrlari *: 30 ta uslubiy qo’llanmalar, 6 ta darslik, 80 ta ilmiy maqolalar,  2 ta monografiya, 2 ta patent ,

    Qabul kunlari *:   har kuni1400-1600

    Elektron manzil *: Djaxongirova. 77@mail.ru

    ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili

    0000-0001-8880-6014

    Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari

     

     

    Baltaboev Ulugbek Norboyevich

    Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasikafedrasi PhD dostent

    Ilmiytadqiqot yonalishi *:  Omixta yem ishlab chikarish texnologiyasini ilmiy amaliy asoslari

     Ilmiy nashrlari *: 10 ta uslubiy ko‘rsatma, 50 ta ilmiy maqolalar, 3ta patent

    Qabul kunlari *:   har kuni  1400-1600

    Elektron manzil *: ulug85bek77@mail.ru

    ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili

    Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari

     

     

    Normatov Anvar Mirzayevich

    „Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi PhD dostent

    DSC_0004

    Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: Navli un olishda bugʼdoy doniga ishlov berishning samarali usulini ishlab chiqish

     Ilmiy nashrlari *: 2 ta uslubiy ko‘rsatma, 55 ta ilmiy maqolalar,  1ta patent

    Qabul kunlari *:   shanba 1400-1600

    Elektron manzil *: Anvar8184@mail.ru

    ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili

    Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari

     

     

    Махмудова Дилдора Хасановна

    Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi katta o’qiruvchi

    Ilmiytadqiqot yonalishi *: Maxalliy xom ashyolardan oqilona foydalanib, glyutensiz non-bulka maxsulotlari ishlab chikarish chiqitlaridan oqilona foydalanish.

     Ilmiy nashrlari *: 10 ta uslubiy ko‘rsatma, 16 ta ilmiy maqolalar, 1 ta darslik, 1ta monografiya

    Qabul kunlari *:   shanba 1400-1600

    Elektron manzil *: Tkti.dildora@mail.ru

    ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili

    0000-0001-7604-1819

    Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari

     

     

     

     

     

     

    Mirolimova Aziza Isamutdinovna

    Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi  assistent

    DSC_1286

    Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: “Sochiluvchan omixta yemni granullash texnologiyasini takomillashtirish”

     

     Ilmiy nashrlari *: 7 ta uslubiy ko‘rsatma, 10 ta ilmiy maqolalar,

    Qabul kunlari *:   har kuni 1400-1600

    Elektron manzil *: miralimovaaziza@gmail.com

    ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili

    0000-0002-3160-5470

    Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari

     

     

     

     

    Сарбалаев Фаррух  Набиевич

    Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi  katta o’qiruvchi

    Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: Donador muhitlarda gidrodinamik va issiqlik moddaalmashi-nuv jarayonlarini takomillashtirish

     Ilmiy nashrlari *: , 33 ta ilmiy maqolalar,

    Qabul kunlari *:   har kuni1400-1600

    Elektron manzil *: sarbolayev_f@mail.ru

    ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili

    0000-0002-1780-2056

    Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari

     

     

    Санаев Эрмат Шерматович

    Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi  PhD,v.b.dotsent

    Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: Noanʼanaviy va tez tayyorlanadigan makaron ishlab chiqarish texnologiyasini takominlashtirishni innovatsion uslublari Ilmiy nashrlari *: , 15 ta ilmiy maqolalar, 1 ta patent

    Qabul kunlari *:   har kuni  1400-1600

    Elektron manzil *: Soypro.uz@mail.ru

    ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili

    0000-0002-4838-6411

    Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari