Kafedra tarixi va faoliyati
“Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi” kafedrasi o’zining ta’lim va fan sohasidagi faoliyatini dunyodagi yetakchi oliy ta’lim muassasalari va ilmiy guruhlari tomonidan foydalanib kelinayotgan samarador usullar asosida olib boradi. Bu esa o’z navbatida, dunyoning yetakchi oliy ta’lim muassasalari (OTM), ilmiy tadqiqot institutlari (ITI) va ishlab chiqarish korporasiyalari bilan uzviy munosabatda bo’lishini ta’minlaydi. Kafedrada bakalavr, magistratura, tayanch doktorantura (PhD) va doktorantura (DSc) bosqichlarida kadrlar tayyorlanadi.
Innovatsion ta’lim va fan texnologiyalari qo’llanilib va doimiy ravishda yangilanib, shuning bilan birgalikda kafedrada mavjud ilmiy yo’nalishlar muntazam rivojlantirilib kelinmoqda. Ishlab chiqarish va tegishli sanoat korxonalari bilan doimiy hamkorlik yuqori ilmiy salohiyatga ega bo’lgan yosh kadrlarni yetishtirishda muhim omillardan biri hisoblanib, hozirgi kunda kafedra Respublikamizdagi barcha hududlardagi zamonaviy korxonalar bilan bir qatorda xorijiy OTMlar bilan ham aloqalarni yo’lga qo’ygan.
KADRLAR TAYYORLASH
Hozirgi kunda “oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi” kafedrasida bakalavr va magistrantlar mutaxassis sifatida tayyorlanib kelinmoqda:
1-60720100-Oziq-ovqat texnologiyasi (yogʼ-moy mahsulotlari boʼyicha)
2-60720100-Oziq-ovqat texnologiyasi (don va don mahsulotlari boʼyicha)
3-60720100-Oziq-ovqat texnologiyasi (non, makaron va qandolat mahsulotlari boʼyicha)
4-60720200-Yogʼlar, efir moylari va parfyumeriya-kosmetika mahsulotlari texnologiyasi.
Ushbu bakalavr yo’nalishi va magistratura mutaxassisligi zamon bilan hamnafas, ilg’or rivojlanayotgan yo’nalishlardan biri bo’lib, bu sohani tamomlagan kadrlar O’simlik moylarini ishalab chiqarish, yog’larni qayta ishalsh , don va don mahsulotlarini ilmlari kabi zarur bilim va ko’nikmalarga ega bo’ladilar hamda sanoatning oziq-ovqat, ilmiy muamolarni xal qilishdagi ko’nikmalar va shu kabi ko’plab boshqa sektorlarida o’z faoliyatlarini davom ettira oladilar.
Bizning talabalarimiz ishlab chiqarish jarayonlarida mavjud jarayonlarni o'rganish uchun eng zamonaviy sharoitlarga ega ta’lim va fan uyg’unlashgan laboratoriya xonalarida mashg’ulotlar olib boradilar. Tegishli mutaxassislik fanlaridan a’lo baholarga o’qiydigan haqiqiy iqtidorli va bilimli talabalar muntazam ravishda rag’batlantirilib boriladi.
Talabalar haftasiga 30 soatlik auditoriya mashg’ulotlariga ega bo’lib, baholash har semestrning oxirida amalga oshiriladi. O’qitish ma’ruza, amaliyot, laboratoriya va mustaqil ta’lim shaklida olib boriladi. Talabalarga har bir bosqich uchun ajratilgan fanlar mavjud bo’lib, ular quyidagicha taqsimlanadi:
60720100-Oziq-ovqat texnologiyasi (yogʼ-moy mahsulotlari boʼyicha) bakalavr ta’lim yo’nalishi uchun o'qitiladigan fanlar ro'yxati |
||||||
1-bosqich |
2-bosqich |
3-bosqich |
4-bosqich |
|||
Matematika, Fizika, Jizmoniy tarbiya Ixtisoslikka kirish Biologiya O’zbek tili(rus) Axborat texnologiya Organik Kimyo 1, Umumiy va organic kimyo Chizma geometriya, Muhandislik grafig Xorijiy til, O’zbekiston yangi tarixi; |
Fizik kimyo, Mexanika, Metrologiya, Xorijiy til, Falsafa; Biokimyo O’zbek tili soxada qo’llanishi Organik Kimyo 2, Oziq-ovqat kimyosi va taxlili Inson xavfsizligi va toksikologiya Mikrobiologiya Gigiena va sanitariya |
Oziq-ovqat texnologiyasi asoslari, Oziq-ovqat texnologiyasi va xavfsizligi asoslari, Oʼsimlik moylari ishlab chiqarish texnologiyasi, Yogʼ va moylarni tadqiq qilish usullari va ekspertizasi, Yogʼlarni qayta ishlash texnologiyasi, Texnik mexanik Asosiy jarayon qurilmalari Ovqatlanish fizilogiyasi Oziq-ovqat mahsulotlarning tadqit qilish usullari Oziq-ovqat sifatini baxolash |
Soha korxonalarini loyihalash asoslari, Yogʼlarni qayta ishlash texnologiyasi, Yogʼ-moy mahsulotlarini saqlash va qadoqlash texnologiyasi, Yogʼ va moylarni tadqiq qilish usullari va ekspertizasi, Efir moylari va parfyumeriya mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi, Yogʼ va moylarni tadqiq qilish usullari va ekspertizasi, Bitiruv malakaviy ishi himoyasi ; |
|||
60720200-Yogʼlar, efir moylari va parfyumeriya-kosmetika mahsulotlari texnologiyasi. bakalavr ta’lim yo’nalishi uchun o'qitiladigan fanlar ro'yxati |
|||
1-bosqich |
2-bosqich |
3-bosqich |
4-bosqich |
Matematika, Fizika, Jizmoniy tarbiya Ixtisoslikka kirish Biologiya O’zbek tili(rus) Axborat texnologiya Organik Kimyo 1, Umumiy va organic kimyo Chizma geometriya, Muhandislik grafig Xorijiy til, O’zbekiston yangi tarixi; |
Fizik kimyo, Mexanika, Metrologiya, Xorijiy til, Falsafa; Biokimyo O’zbek tili soxada qo’llanishi Organik Kimyo 2, Oziq-ovqat kimyosi va taxlili Inson xavfsizligi va toksikologiya Mikrobiologiya Gigiena va sanitariya |
Oʼsimlik hom ashyolarini qayta ishlash texnologiyasi asoslari, Efir moylari ishlab chiqarish texnologiyasi, Parfyumeriya-kosmetika mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi, Efir moylari va parfyumeriya-kosmetika mahsulotlari ekspertizasi Nozik organik sintez kimyosi va texnologiyasi Oziq-ovqat texnologiyasi asoslari, Parfyumeriya-kosmetika mahsulotlari ishlab chiqarish xom ashyosi Texnik mexanik Asosiy jarayon qurilmalari Ovqatlanish fizilogiyasi Oziq-ovqat mahsulotlarning tadqit qilish usullari
|
Efir moylari ishlab chiqarish texnologiyasi, Parfyumeriya-kosmetika mahsulotlari saqlash va qadoqlash texnologiyasi
Parfyumeriya-kosmetika mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi,
|
60720100-Oziq-ovqat texnologiyasi (don va don mahsulotlari boʼyicha) bakalavr ta’lim yo’nalishi uchun o'qitiladigan fanlar ro'yxati |
|||
1-bosqich |
2-bosqich |
3-bosqich |
4-bosqich |
Matematika, Fizika, Jizmoniy tarbiya Ixtisoslikka kirish Biologiya O’zbek tili(rus) Axborat texnologiya Organik Kimyo 1, Umumiy va organic kimyo Chizma geometriya, Muhandislik grafig Xorijiy til, O’zbekiston yangi tarixi; |
Fizik kimyo, Mexanika, Metrologiya, Xorijiy til, Falsafa; Biokimyo O’zbek tili soxada qo’llanishi Organik Kimyo 2, Oziq-ovqat kimyosi va taxlili Inson xavfsizligi va toksikologiya Mikrobiologiya Gigiena va sanitariya |
Un va yorma ishlab chiqarishning zamonaviy texnologiya, Omixta yem ishlab chiqarish texnologiyasi, Don va don mahsulotlarini saqlash texnologiyasi, Texnik mexanik Asosiy jarayon qurilmalari Ovqatlanish fizilogiyasi Oziq-ovqat mahsulotlarning tadqit qilish usullari Oziq-ovqat texnologiyasi asoslari,
|
Soha korxonalarini loyihalash asoslari, Omixta yem ishlab chiqarish texnologiyasi, Don va don mahsulotlari ekspertizasi, Don va don mahsulotlarini saqlash texnologiyasi, Non, makaron va qandolat mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi, Omixta yem ishlab chiqarish texnologiyasi(K/L) |
Oziq-ovqat texnologiyasi (non, makaron va qandolat mahsulotlari boʼyicha) bakalavr ta’lim yo’nalishi uchun o'qitiladigan fanlar ro'yxati |
|||
1-bosqich |
2-bosqich |
3-bosqich |
4-bosqich |
Matematika, Fizika, Jizmoniy tarbiya Ixtisoslikka kirish Biologiya O’zbek tili(rus) Axborat texnologiya Organik Kimyo 1, Umumiy va organic kimyo Chizma geometriya, Muhandislik grafig Xorijiy til, O’zbekiston yangi tarixi; |
Fizik kimyo, Mexanika, Metrologiya, Xorijiy til, Falsafa; Biokimyo O’zbek tili soxada qo’llanishi Organik Kimyo 2, Oziq-ovqat kimyosi va taxlili Inson xavfsizligi va toksikologiya Mikrobiologiya Gigiena va sanitariya |
Non mahsulotlari texnologiyasi, Non biokimyosi, Makaron mahsulotlari texnologiyasi, Non mahsulotlari texnologiyasi(K/L) Texnik mexanik Asosiy jarayon qurilmalari Ovqatlanish fizilogiyasi Oziq-ovqat mahsulotlarning tadqit qilish usullari Oziq-ovqat texnologiyasi asoslari, |
Qandolat mahsulotlari texnologiyasi, Non biokimyosi, Non, makaron va qandolat mahsulotlarini texno-kimyoviy nazorati, Makaron mahsulotlari texnologiyasi, Soha korxonalarini loyihalash asoslari, Bitiruv malakaviy ishi himoyasi ; |
70720101-Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi (don mahsulotlari) magistratura mutaxassisligi uchun o'qitiladigan fanlar ro'yxati |
|
1-bosqich |
2-bosqich |
Non biokimyosi, Un-yorma texnologiyasining ilmiy asoslari, Donni qayta ishlash korxona jixozlari, Elevator, un-yorma va omixta yem sanoatida standart asos, Urugʼlik donlarga ishlov berish, Donni saqlash va qayta ishlash korxonalarida qayd va hisobot, Un-yorma texnologiyasining ilmiy asoslari(K/L) |
Elevator, un-yorma va omixta yem sanoatida standart asoslari, Elevator-ombor sanoati va donni quritish, |
70720101-Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi (yog'-moymahsulotlari) magistratura mutaxassisligi uchun o'qitiladigan fanlar ro'yxati |
|
1-bosqich |
2-bosqich |
O’simlik moylari ishlab chikarishning maxsus boblari Yogʼlarni rafinatsiyalash va katalitik modifikatsiyalash Yogʼ va moylar kimyosi Yogʼ-moy mahsulotlari ishlab chiqarishda ilmiy tadqiqot asoslari, Qattiq yogʼlar va yuvuvchi vositalar ishlab chiqarish texnologiyasi Yogʼ-moy mahsulotlari ekspertizasi |
Qattiq yogʼlar va yuvuvchi vositalar ishlab chiqarish texnologiyasi Yogʼ-moy korxonalarini loyixalash asoslari |
ILMIY YO’NALISHLAR
Kafedra professor-oʼqituvchilari malakali muhandis-texnologlar tayyorlash bilan bir qatorda keng koʼlamli ilmiy tadqiqot ishlarini olib bormoqdalar.
Yogʼ-moy texnologiyasi yoʼnalishi:
Paxta, soya va raps moylarini gidrogenlash, paxta chigitini qayta ishlash jarayonida gossipolni zararsizlantirish, paxta moyini tozalash texnologiyalarini takomillashtirish boʼyicha bajarilgan ilmiy tadqiqot ishlari natijalari Toshkent yogʼ-moy kombinatida va Qarshi, Koson moy-ekstraktsiya zavodlarida sanoatga tadbiq etilgan.
Kafedraning asosiy ilmiy yoʼnalishlari:
1. Oʼzbekiston Respublikasi xududidagi oʼsimliklar urugʼlaridan moy ishlab chiqarish va qayta ishlash jarayonlarini tadqiqoti.
2. Oʼsimlik moylarini tozalash va gidrogenlash jarayonlarini tadqiqoti.
3. Paxta chigitini kompleks kayta ishlash va chikindilardan samarali foydalanishning ilmiy asoslarini takomillashtirish.
4. Noanʼanaviy moyli urugʼlarni samarali va toʼliq qayta ishlash texnologiyalarini takomillashtirish
Don va don mahsulotlari texnologiyasi yoʼnalishi
“Don va don mahsulotlari texnologiyasi” yoʼnalishi ilmiy potentsiali quyidagi mavzular boʼyicha ilmiy tadqiqot ishlarini olib boradi:
1. Noanʼanaviy xom ashyolar asosida omixta yem mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasini takomillashtirish
2. Maxalliy donlarni va donni qayta ishlash korxona jixozlar parametrlarini texnologik jarayonga taʼsirini tadqiq qilish
3. Funktsional moʼljallangan non-bulka mahsulotlarini ishlab chiqarish texnologiyasini yaratish
4. Maxalliy bugʼdoy donlariga gidrotermik ishlov berish texnologiyasini takomillashtirish
5. Maxalliy bugʼdoy donlaridan navli un olishda texnologik jarayonni takomillashtirish
Ushbu ilmiy tadkikot ishlarni bajarishda kafedra xodimlari, doktorantlar, magistratura va bakalavr talabalari jalb qilingan.
O'QUV VA ILMIY LABORATORIYA QURILMALARI
“Oziq-ovqat texnologiyasi” o’quv laboratoriyasi 2016 yilda tashkil etilgan bo’lib, laboratoriya xonalari to’liq ta’mirdan chiqarilgan. 2016 va 2017 yillarda laboratoriya mebellari bilan jixozlangan. Laboratoriya jixozlari va uskunalari 2019-2020 yillarda 3 bosqichda keltirilgan va ishga tushirilgan. Bugungi kunda laboratoriyada 50 dan ortiq uskuna va jihozlar mavjud bo’lib, shundan 41 nomdagi uskunalar “Xalqaro rivojlantirish Assotsiatsiyasi ishtirokida oliy ta’lim muassasalarining moddiy-texnik bazasini mustahkamlash” loyihasi doirasida harid qilingan.
Magnitli Aralashtirgich va sheyker
Magnitli aralashtirgich – turli xil suyuqlik yoki eritmalarni magnit maydon ta’siri ostida aralashtirish bilan bir vaqtda, ushbu mahsulotni qizdirib beradi
Sheyker– turli xil suyuqlik yoki eritmalarni tebrantirish (vibratsiya) yordamida aralashtirish uchun xizmat qiladi.
Akvadistillyator – laboratoriya analizlarini olib borish uchun ishlatiladigan asosiy hom ashyo, ya’ni distillangan suv olish uchun xizmat qiladi
Quritish shkafi – laboratoriya sharoitida mahsulotlarni quritish hamda uning tarkibidagi yengil uchuvchan moddalar, jumladan namlik (suv) miqdorini aniqlashda qo’llaniladi.
Mufel pechi – mahsulotlar tarkibidagi kul miqdori (ya’ni mineral moddalarni) aniqlash uchun ularni yuqori haroratda qizdirish uchun xizmat qiladi.
Namlik analizatori – ushbu uskuna, mahsulot tarkibidagi namlik (suv) miqdorini qisqa vaqt ichida aniqlash uchun xizmat qiladi.
Rotorli bug’latgich – ikki va undan ortiq bo’lgan aralash suyuqliklarni bug’latish (haydash) usuli orqali ajratish uchun qo’llaniladi.
Elaklash uskunasi – mahsulotlarni gabarit o’lchami (katta-kichikligiga ko’ra) bir biridan eleklash usuli orqali ajratishda qo’llaniladi
Laboratoriya tegirmoni – turli xil sochiluvchan mahsulotlar (urug’lar)ni maydalash uchun xizmat qiladi
Suv hammomi – laboratoriya analizlari yoki aniq bir haroratda boruvchi (100ºC haroratdan past) jarayonlarni amalga oshirishda kerakli muhitni yaratish uchun qo’llaniladi.
Avtomatik titrator – laboratoriya sharoitida titrlash jarayonini avtomatik ravishda amalga oshirish qurilmasi.
Avtomatik refraktometr – suyuqlik yoki qattiq jismlarning nur sindirish ko’rsatkichi (yorug’lik nurini mahsulotdan o’tish vaqtida sinish darajasi)ni avtomatik ravishda aniqlash uskunasi
pH metr – suyuqlikning qaysi muhitga tegishligi va uning pH darajasini (ishqoriy, kislotali yoki neytral) aniqlash uchun qo’llaniladi.
Rotatsionli viskozimetr – suyuqlik molekulalarining bir biri bilan ishqalanish koeffitsienti yoki qovushqoqligini aniqlash uskunasi.
Laboratoriya reaktori – laboratoriya sharoitida turli bosim yoki vakuum ostida amalga oshiriladigan kimyoviy reaksiyalar (jarayonlar)ni bajarish uchun qo’llaniladigan qurilma.
Gomogenizator – ikki va undan ortiq fazadan (mahsulotdan) tashkil topgan aralashmani bir xil jinsga (gomogen) o’tkazish uchun qo’llaniladigan aralashtirgich.
Yopiq tigelda chaqnash haroratini avtomatik aniqlash uskunasi – turli moddalarni (neft va moylar uchun) yopiq idishda qizdirish orqali ularning chaqnash (qanday haroratda yonuvchan bug’ hosil qilish qobilyati) haroratini avtomatik o’lchash uskunasi
Kalorimetr – fizik, kimyoviy yoki biologik jarayon vaqtida mahsulot chiqarayotgan yoki yutayotgan issiqlik miqdorini aniqlash uchun qo’llaniladi.
Infra-qizil (ИК) Fure spektrometri – mahsus spektral diapazondagi nurlarning yutish va o’tkazish darajasiga qarab mahsulot tarkibidagi kimyoviy elementlarning miqdorini aniqlash uchun qo’llaniladi.
Atom-absorbsiya spektrometri – mahsus spektral nurlarni yutish darajasiga (absorbsiya) qarab mahsulot tarkibidagi kimyoviy elementlarning miqdorini aniqlash uchun qo’llaniladi.
Gaz xromatografi – mahsulot tarkibidagi organik va noorganik moddalarning miqdorini aniqlash uchun gaz yordamida ajratish uchun qo’llaniladi.
Yuqori unumdorlikdagi suyuqlik xromatografi – mahsulot tarkibidagi organik va noorganik moddalarning miqdorini aniqlash uchun suyuqlik yordamida ajratish uchun qo’llaniladi. yo’lga qo’ygan.
Ishlab chiqarish korxonalari bilan |
Xalqaro OTM va ITI lar bilan |
|
|
O’QUV-USLUBIY FAOLIYAT
Kafedra tomonidan bakalavriat ta’lim yo’nalishlari uchun quyidagi fanlardan o’quv mashg’ulotlari tashkil etilgan:
- Oziq-ovqat texnologiyasi asoslari,
- Oziq-ovqat texnologiyasi va xavfsizligi asoslari,
- Oʼsimlik moylari ishlab chiqarish texnologiyasi,
- Yogʼ va moylarni tadqiq qilish usullari va ekspertizasi,
- Yogʼlarni qayta ishlash texnologiyasi,
- Soha korxonalarini loyihalash asoslari,
- Yogʼlarni qayta ishlash texnologiyasi,
- Yogʼ-moy mahsulotlarini saqlash va qadoqlash texnologiyasi,
- Yogʼ va moylarni tadqiq qilish usullari va ekspertizasi,
- Efir moylari va parfyumeriya mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi,
- Yogʼ va moylarni tadqiq qilish usullari va ekspertizasi,
- Oʼsimlik hom ashyolarini qayta ishlash texnologiyasi asoslari,
- Efir moylari ishlab chiqarish texnologiyasi,
- Parfyumeriya-kosmetika mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi,
- Efir moylari va parfyumeriya-kosmetika mahsulotlari ekspertizasi
- Nozik organik sintez kimyosi va texnologiyasi
- Un va yorma ishlab chiqarishning zamonaviy texnologiya,
- Omixta yem ishlab chiqarish texnologiyasi,
- Don va don mahsulotlarini saqlash texnologiyasi,
- Soha korxonalarini loyihalash asoslari,
- Omixta yem ishlab chiqarish texnologiyasi,
- Don va don mahsulotlari ekspertizasi,
- Don va don mahsulotlarini saqlash texnologiyasi,
- Non, makaron va qandolat mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi,
- Non mahsulotlari texnologiyasi,
- Non biokimyosi,
- Makaron mahsulotlari texnologiyasi,
- Qandolat mahsulotlari texnologiyasi,
- Non biokimyosi,
- Non, makaron va qandolat mahsulotlarini texno-kimyoviy nazorati,
- Makaron mahsulotlari texnologiyasi,
Magistratura mutaxassisliklari uchun olib boriladigan dars mashg’ulotlari:
O’simlik moylari ishlab chikarishning maxsus boblari
Yogʼlarni rafinatsiyalash va katalitik modifikatsiyalash
Yogʼ va moylar kimyosi
Yogʼ-moy mahsulotlari ishlab chiqarishda ilmiy tadqiqot asoslari,
Qattiq yogʼlar va yuvuvchi vositalar ishlab chiqarish texnologiyasi
Yogʼ-moy mahsulotlari ekspertizasi
Qattiq yogʼlar va yuvuvchi vositalar ishlab chiqarish texnologiyasi
Yogʼ-moy korxonalarini loyixalash asoslari
Non biokimyosi,
Un-yorma texnologiyasining ilmiy asoslari,
Donni qayta ishlash korxona jixozlari,
Elevator, un-yorma va omixta yem sanoatida standart asos,
Urugʼlik donlarga ishlov berish,
Donni saqlash va qayta ishlash korxonalarida qayd va hisobot,
Elevator, un-yorma va omixta yem sanoatida standart asoslari,
Elevator-ombor sanoati va donni quritish,
*- mutaxassislik talabalari uchun mo’ljallangan fanlar
KAFEDRADA FAOLIYAT OLIB BORAYOTGAN PROFESSOR-O’QITUVCHILAR TARKIBI:
-
Professor-o’qituvchining Kafedra mudiri t.f.n., dotsent
Ro‘ziboev Akbarali Tursunboevich
Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: Katalizatorni samarali detoksikatsiyalash bilan usimlik moylarini gidrogenlash jaraenini takomilashtirish
Ilmiy nashrlari *: 2 ta monografiya 3 ta darslik, 2-o’quv qo’llanma 40 ta ilmiy maqolalar
Qabul kunlari *: Har kuni 1400-1600
Elektron manzil *: Akbar216@mail.ru
ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili
0000-0002-5369-7345
Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari
Ilxomjonov Po‘lat Ilxomjonovich
„Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi dotsenti, t.f.n., dotsent
Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: Amino yog‘ kislota asosida aminaefer atitelon olish sintezi.
Ilmiy nashrlari *: 15 ta uslubiy ko‘rsatma, 2 ta darslik, 150 ta ortiq ilmiy maqolalar
Qabul kunlari *: dushanba ,chorshanba, juma 1400-1600
Elektron manzil *: -
ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili
0000-0002-3432-245X
Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari
Абдурахимов Ахрор Анварович
Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi t.f.d. dotsenti
Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: Paxta moyi missellasini rafinatsiyalash jarayonini elektrofizik jadallashtirishning ilmiy-texnikaviy asoslarini takomillashtirish
Ilmiy nashrlari *: 6 ta uslubiy ko‘rsatma, 50 ta ilmiy maqolalar
Qabul kunlari *: Shanba
Elektron manzil *: Axror_86_249@mail.ru
ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili
Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari
Akramova Ra’no Ramziddinovna
„Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi dotsent
Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *:Maxsar kunjarisini ekstraksiyalash va olinadigan moyini rafinatsiyalash texnologiyalarini modernizatsiya qilish
Ilmiy nashrlari *: 5 ta uslubiy ko‘rsatma, 40 ta ilmiy maqolalar, 1 monografiya
Qabul kunlari *: xar kun 1400-1600
Elektron manzil *: Rano-akr-1976@mail.ru
ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili
0000-0002-1417-2044
Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari
Hasanov Abbos Hasanovich
„Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi PhD, dotsent
Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *:Paxta moyini va biologik faol peptidlarni olishda fermentlarni qo‘llash texnologiyasini ishlab chiqish.
Ilmiy nashrlari *: 2 ta uslubiy ko‘rsatma, 45 ta ilmiy maqolalar,
Qabul kunlari *: xar kun 1400-1600
Elektron manzil *: Abbos.x@mail.ru
ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili
0000-0001-6461-152X
Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari
Fayzullayev Asliddin Zuvaydulloyevich
Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi assistent
Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: Маҳаллий хомашёлар асосида биологик фаол қўшимчалар билан бойитилган спред маҳсулотлари олиш технологиясини такомиллаштириш
Ilmiy nashrlari *: 2 ta uslubiy ko‘rsatma, 35 ta ilmiy maqolalar, 1 ta monografiya
Qabul kunlari *: xar kun 1400-1600
Elektron manzil *: vip.asliddin@mail.ru
ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili
0000-0001-9905-3214
Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari
Xodjayev Sarvar Faxriddinovich
Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi PhD kat.o’q
Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: Mahalliy noan’anaviy o’simlik moylaridan foydalanib quyma dietik margarin mahsulotlarini ishlab chiqarish texnologiyasini takomillashtirish.
Ilmiy nashrlari *: 2 ta uslubiy ko‘rsatma, 43 ta ilmiy maqolalar, 3 ta monografiya
Qabul kunlari *: xar kun 1400-1600
Elektron manzil *: dakn3s_93@mail.ru
ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili
Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari
Raximov Dilshod Pulatovich
Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi PhD, v.b.dots.
Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: Oʼsimlik moylarini modifikatsiyalash jarayoni asosida margarin sanoatida yogʼlarni ishlab chiqarish texnologiyasi takomillashtirish
Ilmiy nashrlari *: 22 ta ilmiy maqolalar, 1 ta monografiya
Qabul kunlari *: xar kun 1400-1600
Elektron manzil *: Rahimov1984@list.ru
ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili
0000-0001-7442-3645
Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari
Salijonova Shaxnozaxon DilmurodovnaOziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi PhD , kat.o'q
Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: Yangi turdagi margarin maxsulotlarini olish texnologiyasini takomillashtirish
Ilmiy nashrlari *: 22 ta ilmiy maqolalar, 1 ta monografiya
Qabul kunlari *: dushanbadan jumagacha 1400-1600
Elektron manzil *: avliyoxonova@bk.ru
ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili
Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari
Ashurmatova Gulchexra Isamidinovna
Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi katta o’qituvchi
Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *:maxalliy olcha tanagi moyini косmrtikada takomillashtirish
Ilmiy nashrlari *: 10 ilmiy maqolalar
Qabul kunlari *: dushanba, chorshanba, juma 1400-1600
Elektron manzil *: muslimgul@mail.ru
ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili
Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari
Ayxodjaeva Nodira Karimullaevna
Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi dotsenti, t.f.n., dotsent
Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: Aromatik uglevodorodlar asosida yangi sirt-aktiv moddalar olish texnologiyasi
Ilmiy nashrlari *: 35 ta uslubiy ko‘rsatma, 100 ta ilmiy maqolalar,
Qabul kunlari *: Dushanba, chorshanba va juma1400-1600
Elektron manzil *: -
ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili
0000-0002-2231-1876
Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari
Agzamov Xurshid Kazimovich
Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi dotsenti, t.f.n., dotsent
Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: Исследование разработка эффективного способа грануляции хлопкового шрота
Ilmiy nashrlari *: , 25 та ilmiy maqolalar
Qabul kunlari *: seshanba 1400-1600
Elektron manzil *: -
ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili
Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari
Djaxangirova Gulnoza Zinatullayevna
Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi PhD dotsent
Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: Don mаhsulotlаri ishlаb chiqаrish jаrаyonlаridа mevа vа sаbzаvot kukunlаri qoʼllаsh texnologiyasini tаkomillаshtirish
Ilmiy nashrlari *: 30 ta uslubiy qo’llanmalar, 6 ta darslik, 80 ta ilmiy maqolalar, 2 ta monografiya, 2 ta patent ,
Qabul kunlari *: har kuni1400-1600
Elektron manzil *: Djaxongirova. 77@mail.ru
ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili
0000-0001-8880-6014
Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari
Baltaboev Ulug’bek Norboyevich
Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi PhD dostent
Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: Omixta yem ishlab chikarish texnologiyasini ilmiy amaliy asoslari
Ilmiy nashrlari *: 10 ta uslubiy ko‘rsatma, 50 ta ilmiy maqolalar, 3ta patent
Qabul kunlari *: har kuni 1400-1600
Elektron manzil *: ulug85bek77@mail.ru
ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili
Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari
Normatov Anvar Mirzayevich
„Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi PhD dostent
Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: Navli un olishda bugʼdoy doniga ishlov berishning samarali usulini ishlab chiqish
Ilmiy nashrlari *: 2 ta uslubiy ko‘rsatma, 55 ta ilmiy maqolalar, 1ta patent
Qabul kunlari *: shanba 1400-1600
Elektron manzil *: Anvar8184@mail.ru
ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili
Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari
Махмудова Дилдора Хасановна
Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi katta o’qiruvchi
Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: Maxalliy xom ashyolardan oqilona foydalanib, glyutensiz non-bulka maxsulotlari ishlab chikarish chiqitlaridan oqilona foydalanish.
Ilmiy nashrlari *: 10 ta uslubiy ko‘rsatma, 16 ta ilmiy maqolalar, 1 ta darslik, 1ta monografiya
Qabul kunlari *: shanba 1400-1600
Elektron manzil *: Tkti.dildora@mail.ru
ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili
0000-0001-7604-1819
Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari
Mirolimova Aziza Isamutdinovna
Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi assistent
Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: “Sochiluvchan omixta yemni granullash texnologiyasini takomillashtirish”
Ilmiy nashrlari *: 7 ta uslubiy ko‘rsatma, 10 ta ilmiy maqolalar,
Qabul kunlari *: har kuni 1400-1600
Elektron manzil *: miralimovaaziza@gmail.com
ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili
0000-0002-3160-5470
Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari
Сарбалаев Фаррух Набиевич
Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi katta o’qiruvchi
Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: Donador muhitlarda gidrodinamik va issiqlik moddaalmashi-nuv jarayonlarini takomillashtirish
Ilmiy nashrlari *: , 33 ta ilmiy maqolalar,
Qabul kunlari *: har kuni1400-1600
Elektron manzil *: sarbolayev_f@mail.ru
ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili
0000-0002-1780-2056
Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari
Санаев Эрмат Шерматович
Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi“ kafedrasi PhD,v.b.dotsent
Ilmiy – tadqiqot yo’nalishi *: Noanʼanaviy va tez tayyorlanadigan makaron ishlab chiqarish texnologiyasini takominlashtirishni innovatsion uslublari Ilmiy nashrlari *: , 15 ta ilmiy maqolalar, 1 ta patent
Qabul kunlari *: har kuni 1400-1600
Elektron manzil *: Soypro.uz@mail.ru
ORCID, ResearchGate va boshqa resurslardagi manzili
0000-0002-4838-6411
Ta’lim sifatini oshirish bo’yicha belgilangan vazifalari