OZIQ-OVQAT MAHSULOTLARI TEXNOLOGIYASI FAKULTETI

Fakultet dekani

Baltabaev Ulug‘bek Narbaevich

Qabul kunlari: Seshanba, payshanba kunlari,  1600-1700

Tel: +99871 244-92-35/sot-97-445-02-09

Pochta: ulug85bek77@gmail.com

Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi bo’yicha muxandis kadrlar tayyorlash dastlab 1940 yil SazPI tarkibida tashkil etilgan kimyo – texnologiya fakultetida amalga oshirilgan.Fakultetda qishloq xo’jalik mahsulotlari va ularning ikkilamchi xom–ashyolari asosida quyidagi yo’nalishlarda: -don, non, макaron va qonditer maxsulotlari ishlab chiqarishning asoslarini o’rganish;-o’simlik moylarini katalitik modifikatsiyalash;-qishloq xo’jalik mahsulotlarini quritish, sharbat, qonserva, bolalar ovqati va kontsentratlarini, xavfsizligini va olishning  texnologiyalarini yaratish;-ishlab chiqarish jarayonlarini avtomatlashtirish;-qattiq holatda sochiluvchan materiallar va suyuqliklar namligini o’lchash qurilmalarini kashf qilish bo’yicha ilmiy maktablar faoliyat olib bormoqda.Hozirgi kunda mazkur fakultetda quyidagi kafedralar mavjud:

“Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi”

“Informatika, avtomatlashtirish va boshqaruv”

“Oziq-ovqat sanoati mashina va jihozlari-mexanika asoslari ”

 Go’sht-sut ,konservalangan oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi

kafedralarda 9 ta ta’lim yo’nalishida bakalavrlar va 5 ta mutaxassisliklar bo’yicha magistrlar tayyorlanmoqda. Fakultetni bitiruvchi bakalavr va magistrlari respublikamizning “O’zdonmahsulot” DAK, “O’zpaxta-yog'” AJ,  “O’z. Oshpazlar uyushmasi” AJ, "O'zkimyosanoat" AK hamda iqtisodiyotning boshqa turdosh sanoat kor-xonalarida mehnat qilmoqdalar.

 

Ta’lim yo’nalishlari

Ishlab chiqarish turlari bo’yicha

Magistratura mutaxassisliklari

 

1-60720100-Oziq-ovqat texnologiyasi (yogʼ-moy mahsulotlari boʼyicha)

2-60720100-Oziq-ovqat texnologiyasi (don va don mahsulotlari boʼyicha)

3-60720100-Oziq-ovqat texnologiyasi (non, makaron va qandolat mahsulotlari boʼyicha)

4-60720200-Yogʼlar, efir moylari va parfyumeriya-kosmetika mahsulotlari texnologiyasi.

 

1. Yog` va moylar texnologiyasi.2. Don va don mahsulotlarini qayta ishlash texnologiyasi.3.Non,makaron va qandolat mahsulotlarini  texnologiyasi 4.Yogʼlar, efir moylari va parfyumeriya-kosmetika mahsulotlari texnologiyasi. 1. 70720101-Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi (don mahsulotlari)

2-70720101-Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi (yog'-moy mahsulotlari)

60711400 – “Texnologik jarayonlar va ishlab chiqarishni avtomatlashtirish va boshqarish (tarmoqlar bo’yicha)” bakalavr ta’lim yo’nalishi;

 

“Texnologik jarayonlar va ishlab chiqarishni avtomatlashtirish va boshqarish (tarmoqlar bo’yicha)” bakalavr ta’lim yo’nalishi

70711401 – “Texnologik jarayonlar va ishlab chiqarishni avtomatlashtirish (tarmoqlar bo’yicha)” magistratura mutaxassisligi;

60720100-Oziq-ovqat texnologiyasi ( go’sht-sut mahsulotlari texnologiyasi bo’yicha ).

60720100-Oziq-ovqat texnologiyasi ( oziq-ovqat xavfsizligi bo’yicha).

60720400-Konservalash texnologiyasi

60700500-Funktsional ovqatlanish va bolalar mahsulotlari texnologiyasi

 

Oziq-ovqat texnologiyasi (konservalangan oziq-ovqat mahsulotlari, go’sht-sut mahsulotlari, oziq-ovqat xavfsizligi bo’yicha),Funktsional ovqatlanish va bolalar mahsulotlari texnologiyasi

70720101 - Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi (konservalangan oziq-ovqat, go’sht, sut va baliq mahsulotlari).

70720102 - Oziq-ovqat xavfsizligi.

60720200- TEXNOLOGIK MASHINA VA JIHOZLAR (IOZIQ-OVQAT SANOATI) 

TEXNOLOGIK MASHINA VA JIHOZLAR 707200710-OZIQ-OVQAT SANOATI MASHINA VA AGREGATLARI