OZIQ-OVQAT MAHSULOTLARI TEXNOLOGIYASI FAKULTETI

Fakultet dekani

Yunusov Obidjon Qodirovich

texnika fanlari nomzodi, dotsent

Расм ОК

Qabul kunlari: Seshanba, payshanba kunlari,  1600-1700

Tel: +99871 244-92-35

 

 

 

Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi bo’yicha muxandis kadrlar tayyorlash dastlab 1940 yil SazPI tarkibida tashkil etilgan kimyo – texnologiya fakultetida amalga oshirilgan.Fakultetda qishloq xo’jalik mahsulotlari va ularning ikkilamchi xom–ashyolari asosida quyidagi yo’nalishlarda: -sharob ishlab chiqarishning biokatalitik asoslarini o’rganish;-o’simlik moylarini katalitik modifikatsiyalash;-qishloq xo’jalik mahsulotlarini quritish, sharbat va kontsentratlarini olishning chiqindisiz texnologiyalarini yaratish;-ishlab chiqarish jarayonlarini avtomatlashtirish;-qattiq holatda sochiluvchan materiallar va suyuqliklar namligini o’lchash qurilmalarini kashf qilish bo’yicha ilmiy maktablar faoliyat olib bormoqda.Hozirgi kunda mazkur fakultetda quyidagi kafedralar mavjud:

“Oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi” (kafedra mudiri  Abdullaev Umid Kuychiyevich, t.f.n., dotsent .), 

“Biotexnologiya” (kafedra mudiri, texnika fanlari doktori Mamatov Sh.M.)

“Informatika, avtomatlashtirish va boshqaruv” (kafedra mudiri Norqobilov A.T.)

“Oziq-ovqat sanoati mashina va jihozlari-mexanika asoslari ” (kafedra mudiri dots. Safarov T.T.)

“Oziq-ovqat xavfsizligi” (kafedra mudiri dots. Choriev A.J.)

 

kafedralarda 3ta ta’lim yo’nalishida bakalavrlar va 10 ta mutaxassisliklar bo’yicha magistrlar tayyorlanmoqda. Fakultetni bitiruvchi bakalavr va magistrlari respublikamizning “O’zdonmahsulot” DAK, “O’z-mevasabzavotuzumsanoat” xolding kompaniyasi, “O’zyog’moytamakisanoat”AK, “O’zgo’shtsutsanoat”AK hamda iqtisodiyotning boshqa turdosh sanoat kor-xonalarida mehnat qilmoqdalar.

 

Ta’lim yo’nalishlari

Ishlab chiqarish turlari bo’yicha

Magistratura mutaxassisliklari

 5541100 – Oziq-ovqat texnologiyasi (mahsulot turlari bo’yicha).03 1. Yog` va moylar texnologiyasi.2. Qand va bijg`ish mahsulotlari texnologiyasi.3. Don va don mahsulotlarini qayta ishlash texnologiyasi. 1. 5A321001-Yog’larni qayta ishlash texnologiyasi
2. 5A321001-Konservalangan oziq-ovqat va go’sht, sut, baliq mahsulotlari texnologiyasi
3. 5A321001-Vino va spirt ishlab chiqarish texnologiyasi
4. 5A321001-Don va don maxsulotlarini saqlash hamda qayta ishlash texnologiyasi
5. 5A321001-Pivo texnologiyasi
5521800 – Avtomatlashtirish va boshqaruv 1. Avtomatlashtirish va boshqaruv 1. 5A610101 Xizmat ko’rsatish (faoliyat turlari va yo’nalishlari bo’yicha)
5522900 – Biotexnologiya 1. Biotexnologiya 1. 5A522907 Oziq-ovqat mahsulotlari biotexnologiyasi.
5321000 – Oziq-ovqat xavfsizligi 1. 5321000 – Oziq-ovqat texnologiyasi (konservalangan oziq-ovqat mahsulotlari, go’sht-sut mahsulotlari, oziq-ovqat xavfsizligi bo’yicha) 1.  5A321001 – Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi (oziq-ovqat xavfsizligi; konservalangan oziq-ovqat, go’sht, sut va baliq mahsulotlari; umumiy ovqatlanishni tashkil etish va uning texnologiyasi bo’yicha).