Oziq-ovqat texnologiyasi (oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi)

60720100-Oziq-ovqat texnologiyasi (mahsulot turlari bo’yicha) ta’lim yo’nalishi ta’lim oluvchi bir semestrda 30 kredit, bir o‘quv yilida 60 kredit to‘plashi zarur. O‘qish muddati 4 yil bo‘lib, talaba dastur yakunlangan kunga qadar 240 kredit to’plashi kerak. Talaba uchun bir ECTS kreditning soatlardagi miqdori 30 akademik soatni tashkil etib, talabaning bir yillik o‘quv yuklamasi 1800 akademik soatdan iborat bo‘ladi. Shundan –40% auditoriya soati, 60% mustaqil ta’lim soatiga bo‘linadi. Semestr davomida talaba tomonidan o’zlashtirilishi lozim bo‘lgan kreditlar hajmi fanlar katalogida ko‘rsatilgan majburiy va tanlov fanlarini o‘z ichiga oladi.

60720100-Oziq-ovqat texnologiyasi (mahsulot turlari bo’yicha) bakalavriat ta’lim yo‘nalishiumumiy o‘rta, o‘rta maxsus, kasb-hunar ta’limi muassasalarida mutaxassislikka oid fanlarni o‘qitish, umumiy o‘rta, o‘rta maxsus, kasb-hunar ta’limi tizimining tashkilotlari, O‘zbekiston Respublikasi Fanlar Akademiyasi va tarmoq ilmiy-tadqiqot institutlari, fan va ishlab chiqarish, korxona va tashkilotlar, davlat boshqaruvi organlari, bojxona xizmati laboratoriyalari, davlat va nodavlat ta’lim muassasalarida mutaxassislikka oid kompleks masalalar majmuasini qamrab oladi.

Kunduzgi ta'lim dasturi haqida
Oziq-ovqat texnologiyasi (oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi)
Sirtqi ta'lim dasturi haqida
Oziq-ovqat texnologiyasi (oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi)
Kechki ta'lim dasturi haqida
Oziq-ovqat texnologiyasi (oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi)

Sirtqi ta'limga kirish talablari

Sirtqi ta'lim shakliga kirish talablari kunduzgi ta'lim shakliga kirish talablari bilan bir xil

Kechki ta'limga kirish talablari

Kechki ta'lim shakliga kirish talablari kunduzgi ta'lim shakliga kirish talablari bilan bir xil

Kundizgi ta'limga kirish talablari

Toshkent kimyo-texnologiya institutining "60720100-Oziq-ovqat texnologiyasi (mahsulot turlari bo’yicha)" bakalavriat ta’lim yo‘nalishiga o‘qishga qabul qilish O'zbekiston Respublikasi qonunchiligiga muvofiq davlat kirish imtihonlari asosida qabul qilinadi

O‘qish to‘lovi haqida:

Belgilangan to‘lov miqdorining kamida 25 foizini talabalikka tavsiya etilgan abituriyentlar 15-sentabrgacha yoki O‘zbekiston Respublikasi ta’lim muassasalariga o‘qishga qabul qilish bo‘yicha Davlat komissiyasi tomonidan belgilangan muddatgacha to‘lashi mumkin. Ikkinchi va undan keyingi bosqich talabalar belgilangan to‘lov miqdorining kamida 25 foizini 1-oktabrgacha yoki oliy ta’lim muassasasi rektori (filial direktori) tomonidan uzaytirilgan muddatgacha to‘lashiga ruxsat berildi.

Belgilangan to‘lov miqdorining kamida 50 foizi 1-yanvargacha, 75 foizi 1-aprelgacha va 100 foizi 1-iyulgacha yoki oliy ta’lim muassasasi rektori (filial direktori) tomonidan uzaytirilgan muddatlargacha to‘lanishi mumkin.

Xorijiy fuqarolar to‘lovlarni oliy ta’lim muassasasi rektori (filial direktori) tomonidan belgilangan muddatlargacha amalga oshirishi kerak.

Tabaqalashtirilgan to‘lov-kontrakt (superkontrakt) asosida talabalikka tavsiya etilgan abituriyentlar uchun o‘quv yilining birinchi yarmi uchun to‘lovlarni amalga oshirish muddati va miqdorlari O‘zbekiston Respublikasi ta’lim muassasalariga o‘qishga qabul qilish bo‘yicha Davlat komissiyasi tomonidan va qolgan qismi oliy ta’lim muassasasi rektori (filial direktori) tomonidan belgilangan muddatlargacha amalga oshiriladi.

  • Sirtqi ta'lim uchun 1 yillik kontrakt miqdori 7472634 so'm
  • Sirtqi ta'lim uchun 1 kredit miqdori 124543 so'm

  • Kechki ta'lim uchun 1 yillik kontrakt miqdori 7472630 so'm
  • Kechki ta'lim uchun 1 kredit miqdori 124543 so'm

  • Kunduzgi ta'lim uchun 1 yillik kontrakt miqdori 6412610 so'm
  • Kunduzgi ta'lim uchun 1 kredit miqdori 106876 so'm

Moliyaviy imtiyoz
  • Bog'lanish
  • Telefon raqam: +998977759460
  • Qo'shimcha Telefon raqam: +998977759460
  • E-Pochta: oomtk@tkti.uz
  • Manzil: Toshkent shahar, Navoiy ko'chasi 32

Semestrlar bo'yicha o'quv dasturi moduli

  • О‘zbek (rus) tili Ko'rish
  • О‘zbek (rus) tili
  • Umumiy va noorganik kimyo Ko'rish
  • Umumiy va noorganik kimyo
  • Xorijiy til Ko'rish
  • Xorijiy til
  • Fizika Ko'rish
  • Fizika
  • Oliy matematika Ko'rish
  • Oliy matematika
  • Texnik tizimlarda axborot texnologiyalari Ko'rish
  • Texnik tizimlarda axborot texnologiyalari
  • Metrologiya va standartlashtirish Ko'rish
  • Metrologiya va standartlashtirish
  • Organik kimyo Ko'rish
  • Organik kimyo
  • Analitik kimyo Ko'rish
  • Analitik kimyo
  • Organik kimyo Ko'rish
  • Organik kimyo
  • Biokimyo Ko'rish
  • Biokimyo
  • Mikrobilogiya Ko'rish
  • Mikrobilogiya
  • Ishlab chiqarishda sanitariya va gigiyena Ko'rish
  • Ishlab chiqarishda sanitariya va gigiyena
  • Oziq-ovqat kimyosi Ko'rish
  • Oziq-ovqat kimyosi
  • Oziq-ovqat texnologiyasi asoslari Ko'rish
  • Oziq-ovqat texnologiyasi asoslari
  • Oziq-ovqat xomashyosi Ko'rish
  • Oziq-ovqat xomashyosi
  • Ovqatlanish fiziologiyasi Ko'rish
  • Ovqatlanish fiziologiyasi
  • Oziq-ovqat sanoatining umumiy va mahsus uskunalari Ko'rish
  • Oziq-ovqat sanoatining umumiy va mahsus uskunalari
  • Oziq-ovqat sanoatida qo'llaniladigan qurilmalar va jihozlar Ko'rish
  • Oziq-ovqat sanoatida qo'llaniladigan qurilmalar va jihozlar
  • Falsafa Ko'rish
  • Falsafa
  • Yog' va moylar texnologiyasi Ko'rish
  • Yog' va moylar texnologiyasi
  • Oziq-ovqat xavsizligi asoslari Ko'rish
  • Oziq-ovqat xavsizligi asoslari
  • Un ishlab chiqarish texnologiyasi Ko'rish
  • Un ishlab chiqarish texnologiyasi
  • Oziq-ovqat qo'shimchalari Ko'rish
  • Oziq-ovqat qo'shimchalari
  • Makaron mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi Ko'rish
  • Makaron mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi
  • Makaron mahsulotlari ekspertizasi va texnologiyasi Ko'rish
  • Makaron mahsulotlari ekspertizasi va texnologiyasi
  • O'simlik moylari ishlab chiqarish texnologiyasi Ko'rish
  • O'simlik moylari ishlab chiqarish texnologiyasi
  • Yangi tahrirdagi O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi Ko'rish
  • Yangi tahrirdagi O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi
  • Falsafa Ko'rish
  • Falsafa
  • Oziq-ovqat xavsizligi asoslari Ko'rish
  • Oziq-ovqat xavsizligi asoslari
  • Un ishlab chiqarish texnologiyasi Ko'rish
  • Un ishlab chiqarish texnologiyasi
  • Oziq-ovqat qo'shimchalari Ko'rish
  • Oziq-ovqat qo'shimchalari
  • Makaron mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi Ko'rish
  • Makaron mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi
  • Makaron mahsulotlari ekspertizasi va texnologiyasi Ko'rish
  • Makaron mahsulotlari ekspertizasi va texnologiyasi
  • O'simlik moylari ishlab chiqarish texnologiyasi Ko'rish
  • O'simlik moylari ishlab chiqarish texnologiyasi
  • Yog' va moylar texnologiyasi Ko'rish
  • Yog' va moylar texnologiyasi
  • Yangi tahrirdagi O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi Ko'rish
  • Yangi tahrirdagi O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi
  • Soha iqtisodiyoti va menejmenti Ko'rish
  • Soha iqtisodiyoti va menejmenti
  • Ishlab chiqarish jarayonlarini modellashtirish va avtomatlashtirish Ko'rish
  • Ishlab chiqarish jarayonlarini modellashtirish va avtomatlashtirish
  • Sut va sut mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi Ko'rish
  • Sut va sut mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi
  • Sutni qayta ishlashning resurs tejamkor texnologiyalari Ko'rish
  • Sutni qayta ishlashning resurs tejamkor texnologiyalari
  • Omixta yem ishlab chiqarish texnologiyasi Ko'rish
  • Omixta yem ishlab chiqarish texnologiyasi
  • Yem ishlab chiqarish texnologiyasi va texnokimyoviy nazorati Ko'rish
  • Yem ishlab chiqarish texnologiyasi va texnokimyoviy nazorati
  • Go'sht va go'sht mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi Ko'rish
  • Go'sht va go'sht mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi
  • So'yish mahsulotlarini qayta ishlash texnologiyasi Ko'rish
  • So'yish mahsulotlarini qayta ishlash texnologiyasi
  • Yog'li emulsiya mahsulotlari va ularning qo'llanilishi Ko'rish
  • Yog'li emulsiya mahsulotlari va ularning qo'llanilishi
  • Oziq-ovqat emulgatorlari va sirt aktiv moddalar Ko'rish
  • Oziq-ovqat emulgatorlari va sirt aktiv moddalar
  • Hayot faoliyati havfsizligi Ko'rish
  • Hayot faoliyati havfsizligi
  • Oziq-ovqat mahsulotlarini saqlash va qadoqlash texnologiyasi Ko'rish
  • Oziq-ovqat mahsulotlarini saqlash va qadoqlash texnologiyasi
  • Yog'larni qayta ishlash texnologiyasi Ko'rish
  • Yog'larni qayta ishlash texnologiyasi
  • Qandolat mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi Ko'rish
  • Qandolat mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi
  • Unli va qandli qandolat mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi Ko'rish
  • Unli va qandli qandolat mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi

Qachonki o'qishni bitirganingizda

Sizning bilimingiz va amaliy ko'nikmalaringiz sizga quyidagilarga imkon beradi:

  • Oziq-ovqat texnologiyasi (yog‘, moy, don, non, makaron va qandolat mahsulotlari) sohasiga oid nazariy, amaliy va ilmiy tomonlama ta’lim yo‘nalishi tamoyillarini tushuntira oladi;
  • Oziq-ovqat mahsulotlarining xomashyolarini, ularni qayta ishlash jarayonlarini, fizik-kimyoviy ko‘rsatkichlarini tahlil qilish ketma-ketligini tavsiflay oladi; oziq-ovqat texnologiyasi va mahsulotni bugungi kunda ishlab chiqarish ketma-ketligini tushuntira oladi;
  • Oziq-ovqat texnologiyasining nazariy va amaliy asoslari va tushunchalarini tushuntira oladi, oziq-ovqat texnologiyasida texnologik tizimlarni tushuna oladi, oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish asoslarini biladi, oziq-ovqat texnologiyasining barqaror rivojlanishi tushunchalarini tavsiflay oladi;
  • Oziq-ovqat texnologiyasining asosiy nazariy jihatlari va tushunchalarini tavsiflay oladi va oziq-ovqat (yog‘, moy, don, non, qandolat, makaron) mahsulotlari ishlab chiqarish malakasiga ega;
  • Oziq-ovqat texnologiyasining nazariy asoslarini tushuntira oladi va boshqa texnologiyalarning usullari va jarayonlarini qo‘llay oladi; oziq-ovqat texnologiyasi jarayonlarini tushuntira oladi.