Konservalash texnologiyasi

60720400-Konservalash texnologiyasi ta’lim yo’nalishi ta’lim oluvchi bir semestrda 30 kredit, bir o’quv yilida 60 kredit to’plashi zarur. O’qish muddati 4 yil bo’lib, talaba dastur yakunlangangunga qadar 240 kredit to’lashi kerak. Talaba uchun bir ECTS kreditning soatlardagi miqdori 30 akademik soatni tashkil etib, talabaning bir yillik o’quv yuklamasi 1800 akademik soatdan iborat bo’ladi. Shundan – 40% auditoriya soati, 60% mustaqil ta’lim soatiga bo’linadi. Semestr davomida talaba tomonidan o’zlashtirilishi lozim bo’lgan kreditlar hajmi fanlar katalogida ko’rsatilgan majburiy va tanlov fanlarini o’z ichiga oladi.

60720400-Konservalash texnologiyasi  bakalavriat ta’lim yo‘nalishi “BEST TASTES TECHNOLOGY”, “GDF Export” MCHJ korxonalari bilan o’zaro mustahkam aloqalar o’rnatilgan bo’lib, korxonalarda mavjud muammolarga yechim topish maqsadida ilmiy yo’nalishlar olib borilmoqda. Magistratura talabalariga korxonalardagi mavjud muammolarga asoslangan dissertatsiya mavzulari berilgan, meva sabzavot xom ashyosidan mahsulotlar olish texnologiyasi va xavfsizligi, boyitilgan mahsulotlar ishlab chiqarish texnologiyalarini takomillashtirishga hamda zamonaviy texnologiyalar yordamida qayta ishlash hamda chiqitsiz texnologiyalar samaradorligini oshirishga yo’naltirilgan.

Kunduzgi ta'lim dasturi haqida
Konservalash texnologiyasi

Kundizgi ta'limga kirish talablari

Toshkent kimyo-texnologiya institutining "60720400-Konservalash texnologiyasi" bakalavriat ta’lim yo‘nalishiga o‘qishga qabul qilish O'zbekiston Respublikasi qonunchiligiga muvofiq davlat kirish imtihonlari asosida qabul qilinadi

O‘qish to‘lovi haqida:

Belgilangan to‘lov miqdorining kamida 25 foizini talabalikka tavsiya etilgan abituriyentlar 15-sentabrgacha yoki O‘zbekiston Respublikasi ta’lim muassasalariga o‘qishga qabul qilish bo‘yicha Davlat komissiyasi tomonidan belgilangan muddatgacha to‘lashi mumkin. Ikkinchi va undan keyingi bosqich talabalar belgilangan to‘lov miqdorining kamida 25 foizini 1-oktabrgacha yoki oliy ta’lim muassasasi rektori (filial direktori) tomonidan uzaytirilgan muddatgacha to‘lashiga ruxsat berildi.

Belgilangan to‘lov miqdorining kamida 50 foizi 1-yanvargacha, 75 foizi 1-aprelgacha va 100 foizi 1-iyulgacha yoki oliy ta’lim muassasasi rektori (filial direktori) tomonidan uzaytirilgan muddatlargacha to‘lanishi mumkin.

Xorijiy fuqarolar to‘lovlarni oliy ta’lim muassasasi rektori (filial direktori) tomonidan belgilangan muddatlargacha amalga oshirishi kerak.

Tabaqalashtirilgan to‘lov-kontrakt (superkontrakt) asosida talabalikka tavsiya etilgan abituriyentlar uchun o‘quv yilining birinchi yarmi uchun to‘lovlarni amalga oshirish muddati va miqdorlari O‘zbekiston Respublikasi ta’lim muassasalariga o‘qishga qabul qilish bo‘yicha Davlat komissiyasi tomonidan va qolgan qismi oliy ta’lim muassasasi rektori (filial direktori) tomonidan belgilangan muddatlargacha amalga oshiriladi.

  • Kunduzgi ta'lim uchun 1 yillik kontrakt miqdori 6412610 so'm
  • Kunduzgi ta'lim uchun 1 kredit miqdori 106876 so'm

Moliyaviy imtiyoz
  • Bog'lanish
  • Telefon raqam: +998971579687
  • Qo'shimcha Telefon raqam: +998971579687
  • E-Pochta: gskmtk@tkti.uz
  • Manzil: Toshkent shahar, Navoiy ko'chasi 32

Semestrlar bo'yicha o'quv dasturi moduli

  • О‘zbek (rus) tili Ko'rish
  • О‘zbek (rus) tili
  • Umumiy va noorganik kimyo Ko'rish
  • Umumiy va noorganik kimyo
  • Xorijiy til Ko'rish
  • Xorijiy til
  • Fizika Ko'rish
  • Fizika
  • Oliy matematika Ko'rish
  • Oliy matematika
  • О‘zbekistonning eng yangi tarixi Ko'rish
  • О‘zbekistonning eng yangi tarixi
  • Oliy matematika Ko'rish
  • Oliy matematika
  • Texnik tizimlarda axborot texnologiyalari Ko'rish
  • Texnik tizimlarda axborot texnologiyalari
  • Metrologiya va standartlashtirish Ko'rish
  • Metrologiya va standartlashtirish
  • Analitik kimyo Ko'rish
  • Analitik kimyo
  • Organik kimyo Ko'rish
  • Organik kimyo
  • Biokimyo Ko'rish
  • Biokimyo
  • Mikrobilogiya Ko'rish
  • Mikrobilogiya
  • Ishlab chiqarishda sanitariya va gigiyena Ko'rish
  • Ishlab chiqarishda sanitariya va gigiyena
  • Oziq-ovqat kimyosi Ko'rish
  • Oziq-ovqat kimyosi
  • Oziq-ovqat texnologiyasi asoslari Ko'rish
  • Oziq-ovqat texnologiyasi asoslari
  • Oziq-ovqat xomashyosi Ko'rish
  • Oziq-ovqat xomashyosi
  • Ovqatlanish fiziologiyasi Ko'rish
  • Ovqatlanish fiziologiyasi
  • Konservalash asoslari va texno-kimyoviy nazorati Ko'rish
  • Konservalash asoslari va texno-kimyoviy nazorati
  • Konservalash texnologiyasi asoslari Ko'rish
  • Konservalash texnologiyasi asoslari
  • Falsafa Ko'rish
  • Falsafa
  • Oziq-ovqat xavsizligi asoslari Ko'rish
  • Oziq-ovqat xavsizligi asoslari
  • Konserva sanoati xomashyo va materiallari Ko'rish
  • Konserva sanoati xomashyo va materiallari
  • Oziq-ovqat qo'shimchalari Ko'rish
  • Oziq-ovqat qo'shimchalari
  • Konserva mahsulotlarini saqlash va qadoqlash texnologiyasi Ko'rish
  • Konserva mahsulotlarini saqlash va qadoqlash texnologiyasi
  • Konservalangan oziq-ovqat mahsulotlari xavfsizligi Ko'rish
  • Konservalangan oziq-ovqat mahsulotlari xavfsizligi
  • Konservalangan oziq-ovqat mahsulotlarini identifikatsiyalash va soxtaligini aniqlash Ko'rish
  • Konservalangan oziq-ovqat mahsulotlarini identifikatsiyalash va soxtaligini aniqlash
  • Konservalangan oziq-ovqat maxsulotrarini sertifikatsiyalash tizimi Ko'rish
  • Konservalangan oziq-ovqat maxsulotrarini sertifikatsiyalash tizimi
  • Yangi tahrirdagi O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi Ko'rish
  • Yangi tahrirdagi O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi
  • Ekologiya Ko'rish
  • Ekologiya
  • Asosiy texnologik jarayon va qurilmalar Ko'rish
  • Asosiy texnologik jarayon va qurilmalar
  • Konservalashning chiqaindisiz texnologiyasi Ko'rish
  • Konservalashning chiqaindisiz texnologiyasi
  • Zamonaviy tahlil usullari Ko'rish
  • Zamonaviy tahlil usullari
  • Zamonaviy xromatografik tahlil usullari Ko'rish
  • Zamonaviy xromatografik tahlil usullari
  • Oziq-ovqat mahsulotlarini fizik-imyoviy tadqiq qilish usullari Ko'rish
  • Oziq-ovqat mahsulotlarini fizik-imyoviy tadqiq qilish usullari
  • Oziq-ovqat mahsulotlarini zamonaviy tahlil usullari Ko'rish
  • Oziq-ovqat mahsulotlarini zamonaviy tahlil usullari
  • Soha iqtisodiyoti va menejmenti Ko'rish
  • Soha iqtisodiyoti va menejmenti
  • Ishlab chiqarish jarayonlarini modellashtirish va avtomatlashtirish Ko'rish
  • Ishlab chiqarish jarayonlarini modellashtirish va avtomatlashtirish
  • Meva sabzavot mikrobiologiyasi Ko'rish
  • Meva sabzavot mikrobiologiyasi
  • Konserva ishlab chiqarish xom ashyolari va ularga qo'yiladigan asosiy talablar Ko'rish
  • Konserva ishlab chiqarish xom ashyolari va ularga qo'yiladigan asosiy talablar
  • Konserva mahsulotlari biokimyosi Ko'rish
  • Konserva mahsulotlari biokimyosi
  • Oziq-ovqat kontaminantlari Ko'rish
  • Oziq-ovqat kontaminantlari
  • Xayvon homashyosidan tayorlanadigan konserva mahsulotlari texnologiyasi Ko'rish
  • Xayvon homashyosidan tayorlanadigan konserva mahsulotlari texnologiyasi
  • Soha korhona loyihalash asoslari Ko'rish
  • Soha korhona loyihalash asoslari
  • Fizik kimyoviy tahlil usullari Ko'rish
  • Fizik kimyoviy tahlil usullari
  • Konservalangan oziq-ovqat ishlab chiqarish siyosatining meyoriy hujjatlari Ko'rish
  • Konservalangan oziq-ovqat ishlab chiqarish siyosatining meyoriy hujjatlari
  • Hayot faoliyati havfsizligi Ko'rish
  • Hayot faoliyati havfsizligi
  • Oziq-ovqat mahsulotlarini saqlash va qadoqlash texnologiyasi Ko'rish
  • Oziq-ovqat mahsulotlarini saqlash va qadoqlash texnologiyasi
  • Konservalashning zamonaviy texnologiyasi Ko'rish
  • Konservalashning zamonaviy texnologiyasi
  • Sut va uning alternativlari asosida konservalangan oziq-ovqat mahsulotlari Ko'rish
  • Sut va uning alternativlari asosida konservalangan oziq-ovqat mahsulotlari
  • Go‘sht o'rnini bosuvchi funksional oziq-ovqat texnologiyasi Ko'rish
  • Go‘sht o'rnini bosuvchi funksional oziq-ovqat texnologiyasi

Qachonki o'qishni bitirganingizda

Sizning bilimingiz va amaliy ko'nikmalaringiz sizga quyidagilarga imkon beradi:

  • Konserva korxonalaridagi turli xil konservalash jarayonlari bilan tanitish, xomashyo sifatini saqlab qolish usullari hamda uzoq muddatga saqlashdagi chora-tadbirlari haqida tushuntira oladi;
  • Mahsulotlarni qayta ishlashning nazariy asoslarini o’rganadi, xomashyoni qayta ishlashning mohiyatini bilib oladi va konservalash texnologiyasida qo‘llanilishini tushuntira oladi;
  • Konservalash texnologiyasining nazariy va amaliy asoslari va tushunchalarini tushuntira oladi, xom ashyo va tayyor mahulotlarga issiqlik bilan ishlov berishni tushuna oladi, konserva mahsulotlar ishlab chiqarish asoslarini biladi, konservalash sanoatining barqaror rivojlanishi tushunchalarini tavsiflay oladi;
  • Konservalash texnologiyasining asosiy nazariy jihatlari va tushunchalarini tavsiflay oladi va konserva mahsulotlari (tomat pastasi, sharbatlar, konsentratlar, tabiy konservalar, tuzlama, marinadlar, murabbo, jem va sukatlar) ishlab chiqarish malakasiga ega;
  • Konserva mahsulotlarini ishlab chiqarishda xomashyoning issiqlik ta’sirida o’zgarishini tushuntira oladi va boshqa texnologiyalarning usullari va jarayonlarini qo'llay oladi; Chuqurlashtirilgan konservalash texnologik jarayonlarini tushuntira oladi.