Funksional ovqatlanish va bolalar mahsulotlari texnologiyasi

60720500 - Funksional ovqatlanish va bolalar mahsulotlari texnologiyasi ta’lim yo’nalishi ta’lim oluvchi bir semestrda 30 kredit, bir o’quv yilida 60 kredit to’plashi zarur. O’qish muddati 4 yil bo’lib, talaba dastur yakunlangangunga qadar 240 kredit to’lashi kerak. Talaba uchun bir ECTS kreditning soatlardagi miqdori 30 akademik soatni tashkil etib, talabaning bir yillik o’quv yuklamasi 1800 akademik soatdan iborat bo’ladi. Shundan – 40% auditoriya soati, 60% mustaqil ta’lim soatiga bo’linadi. Semestr davomida talaba tomonidan o’zlashtirilishi lozim bo’lgan kreditlar hajmi fanlar katalogida ko’rsatilgan majburiy va tanlov fanlarini o’z ichiga oladi.

60720500 - Funksional ovqatlanish va bolalar mahsulotlari texnologiyasi bakalavriat ta’lim yo‘nalishi “Oshpazlar uyushmasi”, “Marwin Brands” MCHJ korxonalari bilan o’zaro mustahkam aloqalar o’rnatilgan bo’lib, korxonalarda mavjud muammolarga yechim topish maqsadida ilmiy yo’nalishlar olib borilmoqda. Magistratura talabalariga korxonalardagi mavjud muammolarga asoslangan dissertatsiya mavzulari berilgan, ular asosan, mahalliy xom ashyo asosida yangi funksional bolalar mahsulotlari, biologik tabiiy faol qo’shimchalar ishlab chiqarish texnologiyalarini takomillashtirishga hamda funksional ovqatlanish samaradorligini oshirishga yo’naltirilgan.

Kunduzgi ta'lim dasturi haqida
Funksional ovqatlanish va bolalar mahsulotlari texnologiyasi

Kundizgi ta'limga kirish talablari

Toshkent kimyo-texnologiya institutining "60720500 - Funksional ovqatlanish va bolalar mahsulotlari texnologiyasi" bakalavriat ta’lim yo‘nalishiga o‘qishga qabul qilish O'zbekiston Respublikasi qonunchiligiga muvofiq davlat kirish imtihonlari asosida qabul qilinadi

O‘qish to‘lovi haqida:

Belgilangan to‘lov miqdorining kamida 25 foizini talabalikka tavsiya etilgan abituriyentlar 15-sentabrgacha yoki O‘zbekiston Respublikasi ta’lim muassasalariga o‘qishga qabul qilish bo‘yicha Davlat komissiyasi tomonidan belgilangan muddatgacha to‘lashi mumkin. Ikkinchi va undan keyingi bosqich talabalar belgilangan to‘lov miqdorining kamida 25 foizini 1-oktabrgacha yoki oliy ta’lim muassasasi rektori (filial direktori) tomonidan uzaytirilgan muddatgacha to‘lashiga ruxsat berildi.

Belgilangan to‘lov miqdorining kamida 50 foizi 1-yanvargacha, 75 foizi 1-aprelgacha va 100 foizi 1-iyulgacha yoki oliy ta’lim muassasasi rektori (filial direktori) tomonidan uzaytirilgan muddatlargacha to‘lanishi mumkin.

Xorijiy fuqarolar to‘lovlarni oliy ta’lim muassasasi rektori (filial direktori) tomonidan belgilangan muddatlargacha amalga oshirishi kerak.

Tabaqalashtirilgan to‘lov-kontrakt (superkontrakt) asosida talabalikka tavsiya etilgan abituriyentlar uchun o‘quv yilining birinchi yarmi uchun to‘lovlarni amalga oshirish muddati va miqdorlari O‘zbekiston Respublikasi ta’lim muassasalariga o‘qishga qabul qilish bo‘yicha Davlat komissiyasi tomonidan va qolgan qismi oliy ta’lim muassasasi rektori (filial direktori) tomonidan belgilangan muddatlargacha amalga oshiriladi.

  • Kunduzgi ta'lim uchun 1 yillik kontrakt miqdori 6412610 so'm
  • Kunduzgi ta'lim uchun 1 kredit miqdori 106876 so'm

Moliyaviy imtiyoz
  • Bog'lanish
  • Telefon raqam: +998971579687
  • Qo'shimcha Telefon raqam: +998971579687
  • E-Pochta: gskmtk@tkti.uz
  • Manzil: Toshkent shahar, Navoiy ko'chasi 32

Semestrlar bo'yicha o'quv dasturi moduli

  • О‘zbek (rus) tili Ko'rish
  • О‘zbek (rus) tili
  • Umumiy va noorganik kimyo Ko'rish
  • Umumiy va noorganik kimyo
  • Xorijiy til Ko'rish
  • Xorijiy til
  • Fizika Ko'rish
  • Fizika
  • Oliy matematika Ko'rish
  • Oliy matematika
  • О‘zbekistonning eng yangi tarixi Ko'rish
  • О‘zbekistonning eng yangi tarixi
  • Oliy matematika Ko'rish
  • Oliy matematika
  • Texnik tizimlarda axborot texnologiyalari Ko'rish
  • Texnik tizimlarda axborot texnologiyalari
  • Mikrobilogiya Ko'rish
  • Mikrobilogiya
  • Metrologiya va standartlashtirish Ko'rish
  • Metrologiya va standartlashtirish
  • Analitik kimyo Ko'rish
  • Analitik kimyo
  • Organik kimyo Ko'rish
  • Organik kimyo
  • Biokimyo Ko'rish
  • Biokimyo
  • Ishlab chiqarishda sanitariya va gigiyena Ko'rish
  • Ishlab chiqarishda sanitariya va gigiyena
  • Oziq-ovqat kimyosi Ko'rish
  • Oziq-ovqat kimyosi
  • Oziq-ovqat texnologiyasi asoslari Ko'rish
  • Oziq-ovqat texnologiyasi asoslari
  • Oziq-ovqat xomashyosi Ko'rish
  • Oziq-ovqat xomashyosi
  • Ovqatlanish fiziologiyasi Ko'rish
  • Ovqatlanish fiziologiyasi
  • An'anaviy va innovatsion nutritsiologiya Ko'rish
  • An'anaviy va innovatsion nutritsiologiya
  • Oziq-ovqat mahsulotlar tahlili Ko'rish
  • Oziq-ovqat mahsulotlar tahlili
  • Falsafa Ko'rish
  • Falsafa
  • Oziq-ovqat xavsizligi asoslari Ko'rish
  • Oziq-ovqat xavsizligi asoslari
  • Funktsional oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi Ko'rish
  • Funktsional oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi
  • Oziq-ovqat qo'shimchalari Ko'rish
  • Oziq-ovqat qo'shimchalari
  • Konserva mahsulotlari sifat tahlili va standartlari Ko'rish
  • Konserva mahsulotlari sifat tahlili va standartlari
  • Sut va uning alternativlari asosida funksional oziq-ovqat mahsulotlari Ko'rish
  • Sut va uning alternativlari asosida funksional oziq-ovqat mahsulotlari
  • Go‘sht va uning alternativlari asosida funksional oziq-ovqat mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi Ko'rish
  • Go‘sht va uning alternativlari asosida funksional oziq-ovqat mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi
  • Go‘sht o‘rnini bosuvchi xomashyolardan oziq-ovqat mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi Ko'rish
  • Go‘sht o‘rnini bosuvchi xomashyolardan oziq-ovqat mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi
  • Yangi tahrirdagi O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi Ko'rish
  • Yangi tahrirdagi O‘zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasi
  • Ekologiya Ko'rish
  • Ekologiya
  • Asosiy texnologik jarayon va qurilmalar Ko'rish
  • Asosiy texnologik jarayon va qurilmalar
  • Oziq-ovqat biotexnologiyasi Ko'rish
  • Oziq-ovqat biotexnologiyasi
  • Oziq-ovqat biokimyosi Ko'rish
  • Oziq-ovqat biokimyosi
  • Zamonaviy xromatografik tahlil usullari Ko'rish
  • Zamonaviy xromatografik tahlil usullari
  • Oziq-ovqat mahsulotlarini fizik-imyoviy tadqiq qilish usullari Ko'rish
  • Oziq-ovqat mahsulotlarini fizik-imyoviy tadqiq qilish usullari
  • Oziq-ovqat mahsulotlarini zamonaviy tahlil usullari Ko'rish
  • Oziq-ovqat mahsulotlarini zamonaviy tahlil usullari
  • Soha iqtisodiyoti va menejmenti Ko'rish
  • Soha iqtisodiyoti va menejmenti
  • Ishlab chiqarish jarayonlarini modellashtirish va avtomatlashtirish Ko'rish
  • Ishlab chiqarish jarayonlarini modellashtirish va avtomatlashtirish
  • Go‘sht o‘rnini bosuvchi xomashyolardan oziq-ovqat mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi Ko'rish
  • Go‘sht o‘rnini bosuvchi xomashyolardan oziq-ovqat mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi
  • Go‘sht va uning alternativlari asosida funksional oziqovqat mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi Ko'rish
  • Go‘sht va uning alternativlari asosida funksional oziqovqat mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi
  • Biologik faol moddalar ishlab chiqarish texnologiyasi Ko'rish
  • Biologik faol moddalar ishlab chiqarish texnologiyasi
  • Autsorsing usulida funksional ovqatlanish tizimini tashkil etish Ko'rish
  • Autsorsing usulida funksional ovqatlanish tizimini tashkil etish
  • Keytring usulida funksional ovqatlanish tizimini tashkil etish Ko'rish
  • Keytring usulida funksional ovqatlanish tizimini tashkil etish
  • Oziq-ovqat biotexnologiyasi asoslari Ko'rish
  • Oziq-ovqat biotexnologiyasi asoslari
  • Hayvon xomashyosidan tayorlanadigan oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi Ko'rish
  • Hayvon xomashyosidan tayorlanadigan oziq-ovqat mahsulotlari texnologiyasi
  • Hayot faoliyati havfsizligi Ko'rish
  • Hayot faoliyati havfsizligi
  • Oziq-ovqat mahsulotlarini saqlash va qadoqlash texnologiyasi Ko'rish
  • Oziq-ovqat mahsulotlarini saqlash va qadoqlash texnologiyasi
  • An'anaviy va inovatsion nutrisiologiya Ko'rish
  • An'anaviy va inovatsion nutrisiologiya
  • Zamonaviy tahlil usullari Ko'rish
  • Zamonaviy tahlil usullari
  • Fizik kimyoviy tahlil usullari Ko'rish
  • Fizik kimyoviy tahlil usullari

Qachonki o'qishni bitirganingizda

Sizning bilimingiz va amaliy ko'nikmalaringiz sizga quyidagilarga imkon beradi:

  • Oziq-ovqat xom ashyosining tuzilishi, xossasi va yarim tayyor mahsulotlarning tarkibini atroflicha о‘rganish: mahsulotlarda sodir bо‘ladigan temperatura, biologik. kimyoviy ta’sirlar natijasidagi о‘zgarishlarni о‘rganish, bu о‘zgarishlarni qо‘shimcha boshqaruv vositalar bilan kerakli yo’nalish bо‘yicha yo’naltirish usullarini tushuntira oladi;
  • Funksional oziq-ovqat va taomlar texnologiyasini о‘rganish, mahsulotlar tarkida funksional moddalarni inson organizmiga tasiri, funksional ovqatlanishni asosiy kategoriyalari bolalar, keksalar, sportchilar, bemorlarni ovqatlantirish usullarini tushuntira oladi;
  • Funksional ovqatlanishning nazariy va amaliy asoslari va tushunchalarini tushuntira oladi, sanoat xom ashyosi, xom ashyo tasnifi; mahsulotlarni saqlash tamoyillarini tushuna oladi, oziq-ovqat ishlab chiqarish asoslarini biladi, funksional ovqatlanishning barqaror rivojlanishi tushunchalarini tavsiflay oladi;
  • Asosiy jarayonlar (kimyoviy, biokimyoviy, mikrobiologik,kolloid va boshqalar), xom ashyoni qayta ishlashga tayyorlash, qishloq xo'jaligi xom ashyosini saqlash usullari va qayta ishlash malakasiga ega;
  • Fizikaviy, fizik-kimyoviy, biokimyoviy, kimyoviy, aralash usul, sterilizatsiya va pasterizatsiya jarayonlari, quritish va mikrobiologik usullarda tayyorlangan mahsulotlar va boshqa texnologiyalarning usullari va jarayonlarini qo'llay oladi.