Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi (don mahsulotlari)

70710101 – Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi (don mahsulotlari) magistr mutaxasisligida ta’lim oluvchi bir semestrda 24 kredit, bir o‘quv yilida 48 kredit to‘plashi zarur. O‘qish muddati 2 yil bo‘lib, magistr dastur yakunlangangunga qadar 120 kredit to‘plashi kerak. Talaba uchun bir ECTS kreditning soatlardagi miqdori 30 akademik soatni tashkil etib, talabaning bir yillik o‘quv yuklamasi 1800 akademik soatdan iborat bo‘ladi. Shundan – 40% auditoriya soati, 60% mustaqil ta’lim soatiga bo‘linadi. Semestr davomida talaba tomonidan o‘zlashtirilishi lozim bo‘lgan kreditlar hajmi fanlar katalogida ko‘rsatilgan majburiy va tanlov fanlarini o‘z ichiga oladi.

70710101 – Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi (don mahsulotlari) magistr mutaxasisligida – ishlab chiqarish, "Oʻzdonmahsulot" aksiyadorlik kompaniyasi va uning tasarrufidagi don va don mahsulotlarini qayta ishlovchi sanoat korxonalari, Beshefar biznes MChJ, Mill-Maxx Group MChJ, Oliy Ne’mat MChJ, Turon MChJ va shu kabi qator davlat va xususiy korxonalarining turli sohalarida muxandis texnolog, ishlab chiqarish-texnik bilim sohasidagi mutaxassislik bo'lib, bаrсhа ta'lim muassasalarida mutaxassislik fanlarini o'qitish, O'zbekiston Respublikasi Fаnlаr akademiyasi va tarmoq ilmiy tadqiqot institutlarida, ilmiy-ishlab chiqarish birlashmalarida ilmiy tadqiqot faoliyatini yuritish, don mahsulotlari ishlab chiqarishni tashkil qilish va boshqarishga oid kompleks masalalar majmuasini qamrab oladi.

Magistratura ta'lim dasturi haqida
Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi (don mahsulotlari)

Magistraturaga kirish talablari

O‘qish to‘lovi haqida:

Belgilangan to‘lov miqdorining kamida 25 foizini talabalikka tavsiya etilgan abituriyentlar 15-sentabrgacha yoki O‘zbekiston Respublikasi ta’lim muassasalariga o‘qishga qabul qilish bo‘yicha Davlat komissiyasi tomonidan belgilangan muddatgacha to‘lashi mumkin. Ikkinchi va undan keyingi bosqich talabalar belgilangan to‘lov miqdorining kamida 25 foizini 1-oktabrgacha yoki oliy ta’lim muassasasi rektori (filial direktori) tomonidan uzaytirilgan muddatgacha to‘lashiga ruxsat berildi.

Belgilangan to‘lov miqdorining kamida 50 foizi 1-yanvargacha, 75 foizi 1-aprelgacha va 100 foizi 1-iyulgacha yoki oliy ta’lim muassasasi rektori (filial direktori) tomonidan uzaytirilgan muddatlargacha to‘lanishi mumkin.

Xorijiy fuqarolar to‘lovlarni oliy ta’lim muassasasi rektori (filial direktori) tomonidan belgilangan muddatlargacha amalga oshirishi kerak.

Tabaqalashtirilgan to‘lov-kontrakt (superkontrakt) asosida talabalikka tavsiya etilgan abituriyentlar uchun o‘quv yilining birinchi yarmi uchun to‘lovlarni amalga oshirish muddati va miqdorlari O‘zbekiston Respublikasi ta’lim muassasalariga o‘qishga qabul qilish bo‘yicha Davlat komissiyasi tomonidan va qolgan qismi oliy ta’lim muassasasi rektori (filial direktori) tomonidan belgilangan muddatlargacha amalga oshiriladi.

  • Magistratura yo'nalishi uchun 1 yillik kontrakt miqdori 7771270 so'm
  • Magistratura yo'nalishi uchun 1 kredit miqdori 129521 so'm

Moliyaviy imtiyoz
  • Bog'lanish
  • Telefon raqam: +998977759460
  • Qo'shimcha Telefon raqam: +998977759460
  • E-Pochta: oomtk@tkti.uz
  • Manzil: Toshkent shahar, Navoiy ko'chasi 32

Semestrlar bo'yicha o'quv dasturi moduli

  • Ilmiy tadqiqot metodologiyasi Ko'rish
  • Ilmiy tadqiqot metodologiyasi
  • Maxsus fanlarni o'qitish metodikasi Ko'rish
  • Maxsus fanlarni o'qitish metodikasi
  • Eksperimentni rejalashtirish Ko'rish
  • Eksperimentni rejalashtirish
  • Modellashtirish va loyihalash tizimlari Ko'rish
  • Modellashtirish va loyihalash tizimlari
  • Zamonaviy fizik-kimyoviy tahlil usullari Ko'rish
  • Zamonaviy fizik-kimyoviy tahlil usullari
  • Sanoat texnologiyalari va innovatsiyalar Ko'rish
  • Sanoat texnologiyalari va innovatsiyalar
  • Don biokimyosi Ko'rish
  • Don biokimyosi
  • Loyiha boshqaruvi Ko'rish
  • Loyiha boshqaruvi
  • Yashil iqtisodiyot Ko'rish
  • Yashil iqtisodiyot
  • Un-yorma texnologiyasining ilmiy asoslari Ko'rish
  • Un-yorma texnologiyasining ilmiy asoslari
  • Donni qayta ishlash korxona jihozlari Ko'rish
  • Donni qayta ishlash korxona jihozlari
  • Elevator-ombori sanoati va donni quritish Ko'rish
  • Elevator-ombori sanoati va donni quritish
  • Soxa korxonalarini loyihalash asoslari/ Ko'rish
  • Soxa korxonalarini loyihalash asoslari/
  • Donni qayta ishlash korxonalarida avtomatlashtirilgan loyihalash tizimlari Ko'rish
  • Donni qayta ishlash korxonalarida avtomatlashtirilgan loyihalash tizimlari

Qachonki o'qishni bitirganingizda

Sizning bilimingiz va amaliy ko'nikmalaringiz sizga quyidagilarga imkon beradi:

  • Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyalari (mahsulot turlari bo‘yicha) sohasiga oid nazariy, amaliy va ilmiy tomonlama mutaxassislik tamoyillarini tushuntira oladi;
  • Oziq-ovqat mahsulotlarining xomashyolarini, ularni qayta ishlash jarayonlarini, fizik-kimyoviy ko‘rsatkichlarini tahlil qilish ketma-ketligini tavsiflay oladi; oziq-ovqat texnologiyasi va mahsulotni bugungi kunda ishlab chiqarish ketma ketligini tushuntira oladi; oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash jarayonining ilmiy asosini yoritib bera oladi;
  • Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlashtexnologiyalarining nazariy, amaliy hamda ilmiy asoslari va tushunchalarini yoritib bera oladi, oziq-ovqat texnologiyasida texnologik tizimlarni tushuna oladi, oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash asoslarini biladi, oziq-ovqat texnologiyasining barqaror rivojlanishi tushunchalarini tavsiflay oladi;
  • Oziq-ovqat texnologiyasining asosiy nazariy jihatlari va tushunchalarini tavsiflay oladi va oziq-ovqat mahsulotlari ishlab chiqarish malakasiga ega bo‘ladi;
  • Oziq-ovqat texnologiyasining boshqa fanlar (eksperimentni rejalashtirish, zamonaviy fizik-kimoyivy tahlil usullari, sanoat texnologiyalari va innovatsiyalar hamda mutaxassislik fanlari) bilan aloqasini tushuntira oladi;