Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi (yog’-moy mahsulotlari)

70720101 – Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi (yog’-moy mahsulotlari bo’yicha) magistr mutaxasisligida ta’lim oluvchi bir semestrda 30 kredit, bir o‘quv yilida 60 kredit to‘plashi zarur. O‘qish muddati 2 yil bo‘lib, magistr dastur yakunlangangunga qadar 120 kredit to‘plashi kerak. Talaba uchun bir ECTS kreditning soatlardagi miqdori 30 akademik soatni tashkil etib, talabaning bir yillik o‘quv yuklamasi 1800 akademik soatdan iborat bo‘ladi. Shundan – 40% auditoriya soati, 60% mustaqil ta’lim soatiga bo‘linadi. Semestr davomida talaba tomonidan o‘zlashtirilishi lozim bo‘lgan kreditlar hajmi fanlar katalogida ko‘rsatilgan majburiy va tanlov fanlarini o‘z ichiga oladi.

70720101 – Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi (yog’-moy mahsulotlari bo’yicha) magistratura mutaxassisligi – ishlab chiqarish-texnik bilim sohasidagi mutaxassislik bo’lib, barcha ta’lim muassasalarida mutaxassislik fanlarini o’qitish, O’zbekiston Respublikasi Fanlar akademiyasi va tarmoq ilmiy tadqiqot institutlarida, ilmiy-ishlab chiqarish birlashmalarida ilmiy tadqiqot faoliyatini yuritish, yog’-moy mahsulotlari ishlab chiqarishni tashkil qilish va boshqarishga oid kompleks masalalar majmuasini qamrab oladi..

Magistratura ta'lim dasturi haqida
Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi (yog’-moy mahsulotlari)

Magistraturaga kirish talablari

O‘qish to‘lovi haqida:

Belgilangan to‘lov miqdorining kamida 25 foizini talabalikka tavsiya etilgan abituriyentlar 15-sentabrgacha yoki O‘zbekiston Respublikasi ta’lim muassasalariga o‘qishga qabul qilish bo‘yicha Davlat komissiyasi tomonidan belgilangan muddatgacha to‘lashi mumkin. Ikkinchi va undan keyingi bosqich talabalar belgilangan to‘lov miqdorining kamida 25 foizini 1-oktabrgacha yoki oliy ta’lim muassasasi rektori (filial direktori) tomonidan uzaytirilgan muddatgacha to‘lashiga ruxsat berildi.

Belgilangan to‘lov miqdorining kamida 50 foizi 1-yanvargacha, 75 foizi 1-aprelgacha va 100 foizi 1-iyulgacha yoki oliy ta’lim muassasasi rektori (filial direktori) tomonidan uzaytirilgan muddatlargacha to‘lanishi mumkin.

Xorijiy fuqarolar to‘lovlarni oliy ta’lim muassasasi rektori (filial direktori) tomonidan belgilangan muddatlargacha amalga oshirishi kerak.

Tabaqalashtirilgan to‘lov-kontrakt (superkontrakt) asosida talabalikka tavsiya etilgan abituriyentlar uchun o‘quv yilining birinchi yarmi uchun to‘lovlarni amalga oshirish muddati va miqdorlari O‘zbekiston Respublikasi ta’lim muassasalariga o‘qishga qabul qilish bo‘yicha Davlat komissiyasi tomonidan va qolgan qismi oliy ta’lim muassasasi rektori (filial direktori) tomonidan belgilangan muddatlargacha amalga oshiriladi.

  • Magistratura yo'nalishi uchun 1 yillik kontrakt miqdori 7771270 so'm
  • Magistratura yo'nalishi uchun 1 kredit miqdori 129521 so'm

Moliyaviy imtiyoz
  • Bog'lanish
  • Telefon raqam: +998977759460
  • Qo'shimcha Telefon raqam: +998977759460
  • E-Pochta: oomtk@tkti.uz
  • Manzil: Toshkent shahar, Navoiy ko'chasi 32

Semestrlar bo'yicha o'quv dasturi moduli

  • Ilmiy tadqiqot metodologiyasi Ko'rish
  • Ilmiy tadqiqot metodologiyasi
  • Maxsus fanlarni o'qitish metodikasi Ko'rish
  • Maxsus fanlarni o'qitish metodikasi
  • Eksperimentni rejalashtirish Ko'rish
  • Eksperimentni rejalashtirish
  • Modellashtirish va loyihalash tizimlari Ko'rish
  • Modellashtirish va loyihalash tizimlari
  • Zamonaviy fizik-kimyoviy tahlil usullari Ko'rish
  • Zamonaviy fizik-kimyoviy tahlil usullari
  • Sanoat texnologiyalari va innovatsiyalar Ko'rish
  • Sanoat texnologiyalari va innovatsiyalar
  • Yog'larni rafinatsiyalash va katalitik modifikatsiyalash Ko'rish
  • Yog'larni rafinatsiyalash va katalitik modifikatsiyalash
  • Tanlov fanlar: Loyiha boshqaruvi/ Ko'rish
  • Tanlov fanlar: Loyiha boshqaruvi/
  • Tanlov fanlar: Yashil iqtisodiyot Ko'rish
  • Tanlov fanlar: Yashil iqtisodiyot
  • O'simlik moylari ishlab chiqarish texnologiyasining maxsus boblari Ko'rish
  • O'simlik moylari ishlab chiqarish texnologiyasining maxsus boblari
  • Yog' va moylar kimyosi Ko'rish
  • Yog' va moylar kimyosi
  • Qattiq yog'lar va yuvuvchi vositalar ishlab chiqarish texnologiyasi Ko'rish
  • Qattiq yog'lar va yuvuvchi vositalar ishlab chiqarish texnologiyasi
  • Tanlov fanlar: Yog'-moy sanoatida qayd va hisobot/ Ko'rish
  • Tanlov fanlar: Yog'-moy sanoatida qayd va hisobot/

Qachonki o'qishni bitirganingizda

Sizning bilimingiz va amaliy ko'nikmalaringiz sizga quyidagilarga imkon beradi:

  • Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyalari (mahsulot turlari bo‘yicha) sohasiga oid nazariy, amaliy va ilmiy tomonlama mutaxassislik tamoyillarini tushuntira oladi;
  • Oziq-ovqat mahsulotlarining xomashyolarini, ularni qayta ishlash jarayonlarini, fizik-kimyoviy ko‘rsatkichlarini tahlil qilish ketma-ketligini tavsiflay oladi; oziq-ovqat texnologiyasi va mahsulotni bugungi kunda ishlab chiqarish ketma ketligini tushuntira oladi; oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash jarayonining ilmiy asosini yoritib bera oladi;
  • Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlashtexnologiyalarining nazariy, amaliy hamda ilmiy asoslari va tushunchalarini yoritib bera oladi, oziq-ovqat texnologiyasida texnologik tizimlarni tushuna oladi, oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash asoslarini biladi, oziq-ovqat texnologiyasining barqaror rivojlanishi tushunchalarini tavsiflay oladi;
  • Oziq-ovqat texnologiyasining asosiy nazariy jihatlari va tushunchalarini tavsiflay oladi va oziq-ovqat mahsulotlari ishlab chiqarish malakasiga ega bo‘ladi;
  •  Oziq-ovqat texnologiyasining nazariy va ilmiy asoslarini tushuntira oladi va boshqa texnologiyalarning usullari va jarayonlarini qo‘llay oladi; oziq-ovqat texnologiyasi jarayonlarini tushuntira oladi.