Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi (konservalangan oziq-ovqat, go’sht, sut va baliq mahsulotlari)

70720101 - Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi (konservalangan oziq-ovqat, go’sht-sut va baliq mahsulotlari bo’yicha) magistratura mutaxassisligi uchun ta’lim oluvchi bir semestrda 30 kredit, bir o‘quv yilida 60 kredit to‘plashi zarur. O‘qish muddati 2 yil bo‘lib,talaba dastur yakunlangangunga qadar 240 kredit to‘lashi kerak. Talaba uchun bir ECTS kreditning soatlardagi miqdori 30 akademik soatni tashkil etib, talabaning bir yillik o‘quv yuklamasi 1800 akademik soatdan iborat bo‘ladi. Shundan – 40% auditoriya soati, 60% mustaqil ta’lim soatiga bo‘linadi. Semestr davomida talaba tomonidan o‘zlashtirilishi lozim bo‘lgan kreditlar hajmi fanlar katalogida ko‘rsatilgan majburiy va tanlov fanlarini o‘z ichiga oladi.

70720101 - Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi (konservalangan oziq-ovqat, go’sht-sut va baliq mahsulotlari bo’yicha) magistratura mutaxassisligi uchun ishlab chiqarish, СП "ASIA KANDI", "Best Testes Technology" MCHJ, "Ro'zmetov ZM" MCHJ, OOO "PROMEAT GROUP CORP", Veterinariya dori vositalari, ozuqabop qòshimchalar sifati va muomalasi bòyicha davlat ilmiy markazi, "MILKOLINO PRODUCTS" MCHJ, "Agro Kimyo Standart" MCHJ, "Тошкент дон"АЖ, OOO “Navruz International CORP”, "Qishloq xo'jaligi mahsulotlari sifatini baholash markazi, shuningdek davlat va nodavlat ta’lim muassasalarida mutaxassislikka oid kompleks masalalar majmuasini qamrab oladi.

Magistratura ta'lim dasturi haqida
Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyasi (konservalangan oziq-ovqat, go’sht, sut va baliq mahsulotlari)

Magistraturaga kirish talablari

O‘qish to‘lovi haqida:

Belgilangan to‘lov miqdorining kamida 25 foizini talabalikka tavsiya etilgan abituriyentlar 15-sentabrgacha yoki O‘zbekiston Respublikasi ta’lim muassasalariga o‘qishga qabul qilish bo‘yicha Davlat komissiyasi tomonidan belgilangan muddatgacha to‘lashi mumkin. Ikkinchi va undan keyingi bosqich talabalar belgilangan to‘lov miqdorining kamida 25 foizini 1-oktabrgacha yoki oliy ta’lim muassasasi rektori (filial direktori) tomonidan uzaytirilgan muddatgacha to‘lashiga ruxsat berildi.

Belgilangan to‘lov miqdorining kamida 50 foizi 1-yanvargacha, 75 foizi 1-aprelgacha va 100 foizi 1-iyulgacha yoki oliy ta’lim muassasasi rektori (filial direktori) tomonidan uzaytirilgan muddatlargacha to‘lanishi mumkin.

Xorijiy fuqarolar to‘lovlarni oliy ta’lim muassasasi rektori (filial direktori) tomonidan belgilangan muddatlargacha amalga oshirishi kerak.

Tabaqalashtirilgan to‘lov-kontrakt (superkontrakt) asosida talabalikka tavsiya etilgan abituriyentlar uchun o‘quv yilining birinchi yarmi uchun to‘lovlarni amalga oshirish muddati va miqdorlari O‘zbekiston Respublikasi ta’lim muassasalariga o‘qishga qabul qilish bo‘yicha Davlat komissiyasi tomonidan va qolgan qismi oliy ta’lim muassasasi rektori (filial direktori) tomonidan belgilangan muddatlargacha amalga oshiriladi.

  • Magistratura yo'nalishi uchun 1 yillik kontrakt miqdori 7771270 so'm
  • Magistratura yo'nalishi uchun 1 kredit miqdori 129521 so'm

Moliyaviy imtiyoz
  • Bog'lanish
  • Telefon raqam: +998971579687
  • Qo'shimcha Telefon raqam: +998971579687
  • E-Pochta: gskmtk@tkti.uz
  • Manzil: Toshkent shahar, Navoiy ko'chasi 32

Semestrlar bo'yicha o'quv dasturi moduli

  • Ilmiy tadqiqot metodologiyasi Ko'rish
  • Ilmiy tadqiqot metodologiyasi
  • Maxsus fanlarni o'qitish metodikasi Ko'rish
  • Maxsus fanlarni o'qitish metodikasi
  • Eksperimentni rejalashtirish Ko'rish
  • Eksperimentni rejalashtirish
  • Modellashtirish va loyihalash tizimlari Ko'rish
  • Modellashtirish va loyihalash tizimlari
  • Zamonaviy fizik-kimyoviy tahlil usullari Ko'rish
  • Zamonaviy fizik-kimyoviy tahlil usullari
  • Sanoat texnologiyalari va innovatsiyalar Ko'rish
  • Sanoat texnologiyalari va innovatsiyalar
  • Go'sht-sut, baliq va konserva mahsulotlar nazorati va xavfsizligi Ko'rish
  • Go'sht-sut, baliq va konserva mahsulotlar nazorati va xavfsizligi
  • Tanlov fanlar: Loyiha boshqaruvi/ Ko'rish
  • Tanlov fanlar: Loyiha boshqaruvi/
  • Tanlov fanlar: Yashil iqtisodiyot Ko'rish
  • Tanlov fanlar: Yashil iqtisodiyot
  • Oziq-ovqat sanoatida innovatsion texnologiyalar va uskunalar Ko'rish
  • Oziq-ovqat sanoatida innovatsion texnologiyalar va uskunalar
  • Oziq-ovqat mahsulotlarini qayta ishlashning ilmiy asoslari Ko'rish
  • Oziq-ovqat mahsulotlarini qayta ishlashning ilmiy asoslari
  • Go'sht-sut, baliq va konserva mahsulotlari mikrobiologiyasi Ko'rish
  • Go'sht-sut, baliq va konserva mahsulotlari mikrobiologiyasi
  • Tanlov fanlar: Oziq-ovqat mahsulotlarini identifikatsiyasi va sohtaligini aniqlash/ Ko'rish
  • Tanlov fanlar: Oziq-ovqat mahsulotlarini identifikatsiyasi va sohtaligini aniqlash/
  • Tanlov fanlar: Oziq-ovqat siyosati va meyoriy hujjatlari Ko'rish
  • Tanlov fanlar: Oziq-ovqat siyosati va meyoriy hujjatlari

Qachonki o'qishni bitirganingizda

Sizning bilimingiz va amaliy ko'nikmalaringiz sizga quyidagilarga imkon beradi:

  • Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash texnologiyalari (mahsulot turlari bo‘yicha) sohasiga oid nazariy, amaliy va ilmiy tomonlama mutaxassislik tamoyillarini tushuntira oladi;
  • Oziq-ovqat mahsulotlarining xomashyolarini, ularni qayta ishlash jarayonlarini, fizik-kimyoviy ko‘rsatkichlarini tahlil qilish ketma-ketligini tavsiflay oladi; oziq-ovqat texnologiyasi va mahsulotni bugungi kunda ishlab chiqarish ketma ketligini tushuntira oladi; oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash jarayonining ilmiy asosini yoritib bera oladi;
  • Oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlashtexnologiyalarining nazariy, amaliy hamda ilmiy asoslari va tushunchalarini yoritib bera oladi, oziq-ovqat texnologiyasida texnologik tizimlarni tushuna oladi, oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish va qayta ishlash asoslarini biladi, oziq-ovqat texnologiyasining barqaror rivojlanishi tushunchalarini tavsiflay oladi;
  • Oziq-ovqat texnologiyasining asosiy nazariy jihatlari va tushunchalarini tavsiflay oladi va oziq-ovqat mahsulotlari ishlab chiqarish malakasiga ega bo‘ladi;
  • Oziq-ovqat texnologiyasining nazariy va ilmiy asoslarini tushuntira oladi va boshqa texnologiyalarning usullari va jarayonlarini qo‘llay oladi; oziq-ovqat texnologiyasi jarayonlarini tushuntira oladi.